Založ si blog

Návod ako vyrobiť z dodávok zbraní pre Islamský štát, ruský útok na Česko.

V októbri 2014 došlo v muničnom sklade vo Vrběticiach k výbuchu 50 ton munície. O dva mesiace neskôr vybuchol druhý sklad ktorý obsahoval asi 13 ton munície. Česká polícia to vyšetrovala ako všeobecné ohrozenie.

Po siedmych rokoch, čítate dobre siedmych rokoch,  sme sa cez mediálne predpripravovanú inscenáciu dozvedeli, že na základe „jasných dôkazov“ bezpečnostných zložiek, je dôvodné podozrenie o zapojení dôstojníkov ruskej spravodajskej služby GRU, do výbuchu muničných skladov vo  Vrběticiach.              Dokazovať to má mail, s kópiami falošných pasov, cez ktorý sa objednali na návštevu areálu.

Český premiér Babiš skorigoval tieto vyhlásenia, keď povedal, že išlo o útok na tovar bulharského obchodníka, a nie o akciu voči Česku. Podľa vyšetrovacej verzie cieľom útoku vo Vrběticiach mal byť vojenský materiál smerujúci do Bulharska a k výbuchu nemalo dôjsť na území Česka.

Babiš  navrhoval odtajnenie správy Bezpečnostnej informačnej služby (BIS) o ruskej stope vo Vrběticiach, aby si občania mohli sami učiniť názor na to, či je správa BIS vierohodná. Avšak absencia dôkazov o ruskej stope prinútila vicepremiéra Hamáčka, zahmlievať, že by nebolo taktické odkrývať karty, aby sa vraj Rusi nedozvedeli, čo všetko už BIS vypátrala.

Bývalý český vojenský rozviedčík, plk. Jiří Wagner, sa pozastavil nad vetou Babiša, že „existuje dôvodné podozrenie o zapojení dôstojníkov GRU do výbuchu muničného skladu.“

Ak ide o podozrenie, či už dôvodné, alebo nepodložené, stále je to len a len podozrenie, čo znamená, že to stále nestačí na to, aby bol ktokoľvek obvinený. Podozrenie je iba začiatkom vyšetrovania. Je preto nepochopiteľné, že česká vláda už pri obyčajnom podozrení dospela k tak rýchlemu a závažnému rozhodnutiu vyhostiť 18 pracovníkov ruského veľvyslanectva a je takmer isté, že konala na základe spravodajskej fabulácie BIS so zapojením mocnejšieho zahraničného partnera, či skôr nadradenej mocnosti.

Organizátori zrejme čakali, až dozreje vhodná doba, čo súvisí s nástupom pokútne zvoleného Bidena do úradu prezidenta USA a s odštartovaním novej protiruskej kampane vrátane ďalšieho kola vyhosťovania ruských diplomatov a odstavovania Ruska od zahraničných zákaziek.“

Podľa Wagnera je česká BIS len akýmsi sprostredkovateľom, ktorej to podsunuli zahraničné tajné služby. Pokiaľ by BIS uvedené skutočnosti zistila sama, vrátane využitia vlastných záznamových prostriedkov aj z kamerových systémov, potom by to svojim kolegom z polície odovzdala a policajti by nemuseli žiadať verejnosť o informácie o pohybe oboch Rusov na území Česka a používať fotografie zo zahraničných médií pôvodne aplikovaných v Británii v roku 2018 po kauze Skripaľa. Ale príslušníci BIS asi nič nevedia a sú iba lokajčíkmi medzi zahraničným tútorom a políciou v Česku.

Česká polícia však nemá k dispozícií nič iné. Ani dôkazy o tom, že sa „dvaja údajní ruskí agenti“, čo i len pohybovali v areáli skladu. Babiš ale tvrdí, že polícia a bezpečnostná služba presne vie, ako to bolo s tými výbušnými zariadeniami, kedy mali v skutočnosti explodovať, čo sabotérom nevyšlo. No smiešne pritom priznávajú, že zo zničených objektov nemohol byť získaný žiadny materiál pre forenznú analýzu!

Záverom Wagner skonštatoval, že muničák vybuchol buď pre nedbanlivosť, alebo bol výbuch zinscenovaný, aby zamietol stopy po chýbajúcej munícii, ktorá skončila u teroristov. Zbytok je zrejme tzv. spravodajská historka ktorá bola využitá cudzími spravodajskými službami  a vo vhodnom čase aktivovaná.

Ak sa v muničných skladoch nachádzali zbrane s ktorými sa obchodovalo, je logické že tieto obchody monitorovala GRU, je to jej náplň práce, tak ako rovnaké hrozby monitoruje aj česká aj každá iná vojenská rozviedka.

Zvlášť ak ďalší bývalí príslušníci spravodajských zložiek tvrdia, že sa od roku 2012  zbrane a munícia z Vrbětic potichu presúvali na Ukrajinu a odtiaľ do rúk vtedajšej Sýrskej oslobodzovacej armády, ktorá neskôr splynula s teroristickou organizáciou Islamský Štát. To  je, ale v priamom rozpore s zbrojným embargom medzinárodným na dodávky zbraní do Sýrie.

Na celom obchode sa potom museli podieľať aj príslušníci českých a zahraničných tajných služieb. Prípadná prítomnosť ruských agentov, bola len zneužitá v spravodajskej hre, v ktorej ich z nastraženia výbušného zariadenia obviňujú práve tí, ktorí dodávali zbrane pre ISIS a potom zinscenovali výbuch, ktorý mal zakryť chýbajúcu muníciu a znemožniť prípadnú inventúru a vyšetrovanie zmiznutej munície.

Treba sa pýtať, prečo si BIS od roku 2012 nevšimla vývoz munície, ktorá sa mala v areáli likvidovať a či sa tak nedialo s požehnaním českých spravodajských služieb, verných to sluhov CIA.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.