Založ si blog

Ani úspešné referendum nevyvolá predčasné voľby. Pellegrini a Fico klamú.

Priatelia často mi píšete, či podporujem referendum o predčasných voľbách?
Je jasné, že čím skôr padne vláda neschopných šašov, ničiacich ekonomiku a produkujúcich smrť tisícov Slovákov, tým lepšie. Už včera bolo neskoro, aby vláda plagiátorov a vrahov nevinných, skončila.
Všetci asi viete, že ako sudca si ctím právo a Ústavu. Bytostne trvám na dodržiavaní práva.
Ale k vašim otázkam.
Najrýchlejšie právne riešenie na predčasné voľby je to, ktoré som už ponúkol 12. novembra 2020 vo videu.

Harabin podporil protest a vysvetlil ako “povaliť” Matoviča


To, že Ficovci, Kotlebovci a ľudia Pellegriniho nepostupujú správne ako som naznačil, je dôkazom, že s predčasnými voľbami to nemyslia vážne.
Už referendová otázka vytvorená figúrkami v Petičnom výbore je sporná. Neviem akí právni diletanti to písali. Ak sa aj vyzbiera dosť podpisov, výsledok je neistý. Referendum podporujú tri opozičné strany. Aj Pellegriniho Hlas. Podľa neho Matovič pandémiu nezvláda a vyše 50 percent ľudí by chcelo referendum. Preto sa rozhodli im vyhovieť.
Netreba sa vyjadrovať k Pelegrinimu a Kotlebovi, nedoukom v práve. Jeden ani netuší, čo sa má urobiť, druhý už vo funkcii premiéra bol a prijímal tie isté opatrenia, aké i Matovič a ide mu len o agitáciu strany cez zber podpisov.
Čo hovorí právnik Fico? Tvrdí, že výsledok úspešného referenda musí byť záväzný a koalícii nezostane nič iné, iba ho rešpektovať a rokovať o prijatí ústavného zákona o skrátení volebného obdobia.
Nie je to tak.
Požiadavka na referendum o predčasných voľbách bola už po vražde Kuciaka. Fico ho nepodporoval s tvrdením, že konanie referenda o predčasných voľbách by narážalo do základného práva na prístup k voleným verejným funkciám za rovnakých podmienok (čl. 30 ods. 4 Ústavy)
Predčasné parlamentné voľby sa u nás ani raz nekonali cez referendum. Boli, iba cez prijatie ústavných zákonov, ktorými parlament skrátil volebné obdobie.
Napokon referendovú otázku môže prezident napadnúť na Ústavnom súde, lebo skrátenie volebného obdobia Ústava výslovne neupravuje a Ústavný súd môže rozhodnúť, že predmet referenda na základe petície občanov nie je v súlade s Ústavou a referendum nemožno vyhlásiť. Na 100 percent je isté, že i niekto z Matovičovcov napadne výsledky referenda na Ústavnom súde. Existuje už rozhodnutie z Čiech v kauze Melčák, kde Ústavný súd spochybnil predčasne voľby aj na základe rozhodnutia samotných poslancov.
To znamená, že ak by aj referendum dopadlo úspešne, tak skončí na Ústavnom súde, ktorý ho vzhľadom na jeho personálne obsadenie rovno vyhlási za neústavné.
Kotleba to asi nevie, ale Pelegrini i Fico to vedia veľmi dobre. Ani jeden z nich by sa v súčasnej situácií do vlády nehrnul. Opatrenia by totiž robili rovnaké ako Matovič, veď s väčšinou z nich súhlasili, a dosiahli by akurát to, že by po pár mesiacoch vládnutia, hnev ktorý sa teraz valí na Matoviča presmerovali na seba.
No ale ako zbierať percenta a pritom neriskovať prevzatie zodpovednosti? No balamutením ľudí nevykonateľným referendom. Potom povedia, my sme chceli, ale Ústavný súd nám v tom nečakane zabránil.
Nie je to nečakane, hovorím vám to už teraz.
Pýtate sa, Či máte podpísať hárok? Kľudne podpíšte ale tento postup nevedie k predčasným voľbám.
Čas bude bežať a Plagiátori a Neschopáci budú ničiť našu vlasť a zabíjať Slovákov a Slovenky.
Moje názory spochybňujú rôzni politici aj juristúti, ale vždy v právnych stanoviskách som mal pravdu, zdôrazňujem a opakujem vždy. A nedávno moje právne názory potvrdil Žilinka aj ombudsmanka v otázke porušovania základných ľudských práv. Uznáte samí, že oni nie sú mojimi fanúšikmi.
Ak naozaj chcú povaliť Matovičovu juntu cez predčasné voľby, nie je nutná petícia ani referendum, Stačí keď sa všetci opoziční poslanci v počte 55 vzdajú poslaneckých mandátov a zároveň vo svojich stranách zabezpečia že žiadni z náhradníkov v ich stranách nezloží poslanecký sľub. Poviete si, ale veď ostatných 95 koaličníkov môže zmeniť i Ústavu. Nie je to tak. Parlament bez 55 poslancov prestane ústavnoprávne existovať ako celok, pretože podľa Ústavy parlament funguje iba keď má 150 poslancov. V nekompletnej zostave právne neexistuje a nemôže zasadať ani prijímať zákony ani realizovať iný rozhodovací proces. Končiaci predseda Národnej rady musí vyhlásiť nové parlamentné voľby.
Alebo sa nevzdajú mandátov a dajú prednosť poslaneckým benefitom a zotrvajú na ceste kolaborácie s Matovičom na Covid divadle, z ktorého im rastú preferencie, zatiaľ čo riešenie existenčných problémov ľudí, odklonia na nevykonateľné referendum.
Opoziční lídri pred prvým testovaním hodnotili Matovičov postup dokonca ako dobrý krok a doteraz pre občanov neurobili nič, iba dobrovoľne asistovali Matovičovej likvidácií právneho štátu. Neurobili nič pre občanov a keď pohár trpezlivosti pretiekol, tak parazitujú na ich hneve proklamáciami, či iniciovaním referenda o predčasných voľbách.
Máme tu rúška, dobrovoľné-povinné testovanie, núdzový stav, likvidovanie ľudských práv a ekonomiky, bez opory v platnom právnom poriadku. Tolerancia bezprávia a svojvôle generálnym prokurátorom, policajným prezidentom, Čaputovou s Patakyovou nás doviedli do stavu že právne neplatí nič.
Nepotrebujem ocenenia prvenstva za poukázanie na zjavné porušovanie ľudských práv Matovičovou bandou, o ktorom som hovoril už v apríli 2020. Len informujem, že takmer po roku, na to prišla aj Patakyová i Žilinka.
Je smutné, že práve vtedy Fico, Pellegrini a Kotleba statočne politicky držali líniu Matoviča s umelo vyrobeným Covid divadlom a demonštratívne podporovali nosenie rúška u zdravých ľudí i osobným príkladom.
Nevypracovali pre občanov právnu obranu, ako proti nezákonným opatreniam postupovať.
Je nutné vydržať a spájať sily pre vlasť. Záchrana našej vlasti je len v spojení fundovaných odborníkov, v ktorých hrudi bije slovenské srdce. Čoskoro porušovatelia právneho štátu, vrahovia našich občanov a plagiátori budú postavení pred súd a potrestaní. Ale my všetci musíme nabrať odvahu, statočnosť a spojiť sa pre našu vlasť.


Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.