Založ si blog

Kollár, podvodný plagiátor a díler drog, prijme sľub od Lipšica, podvodníka a zlodeja, t. č. v podmienečnom výkone trestu odňatia slobody? Lipšica ani jeden príčetný prokurátor nebude akceptovať, lebo nemá justičnú, ani prokurátorskú skúšku a nie je prokurátor.

„Funkčné obdobie špeciálneho prokurátora začína plynúť dňom zloženia sľubu do rúk predsedu NR.“
V zmysle prvej vety ods. 6 § 24a zákona o prokurátoroch
„Za bezúhonného sa nepovažuje ten, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin, a v prípade obzvlášť závažného zločinu, trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie aj ten, komu bolo takéto odsúdenie zahladené alebo na ktorého sa hľadí, že nebol odsúdený“.
Lipšic, keďže je v podmienečnom výkone trestu odňatia slobody a vo výkone trestu zákazu činnosti viesť motorové vozidla všetkého druhu, nesplnil podmienku bezúhonnosti v zmysle prvej vety ods. 6 § 24a a preto nemohol byť v súlade s právnym poriadkom volený za špeciálneho prokurátora. Podmienka bezúhonnosti nebyť v podmienečnom výkone trestu odňatia slobody je implicitne samo sebou obsiahnutá a prítomná v spomínanom ustanovení
Lipšic by splnil podmienku bezúhonnosti iba vtedy, keby za prvou vetou ods. 6 bola explicitne vložená ďalšia veta s obsahom:
„Za bezúhonného sa na účely tohto zákona považuje aj ten kto bol odsúdený za nedbanlivostný trestný čin i keď je ešte vo výkone trestu.“
Na čo, ale zákonodarci, tak ako i na bezpečnostnú previerku, v procese tvorby a prijímania lex Lipšic zabudli aj keď ho zjavne prijímali práve iba a len pre Lipšica.
Tak sa stalo, že parlament Lipšica zvolil. Teda človeka vo výkone trestu odňatia slobody.
Pokiaľ chce Kollár postupovať v zmysle čl. 2 ods. 2 Ústavy, podľa ktorého štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon, nesmie od Lipšica prijať sľub, lebo nesplnil podmienku bezúhonnosti .
Čo nastane svojvoľným konaním Kollára.
Na Lipšica bolo podané trestné oznámenie, lebo je dôvodne podozrivý z podvodnej korupcie, keď spoločne uzavreli s Krajniakom fiktívnu zmluvu na právnu pomoc s motívom získať bezpečnostnú previerku na prísne tajné.
Vyšetrovanie v tomto smere bude dozorovať jeho podriadený. Môže mať takýto prokurátorský dozor, čo i len náznak nezávislosti, apolitickosti?
Už toto podvodné korupčné správanie, by malo byť dôvodom rozhodnutia príslušného súdu, už počas priebehu skúšobnej doby, o premenení podmienečného trestu odňatia slobody na nepodmienečný, lebo sa nesprával bezúhonne a zodpovedne.
Bude potom Lipšic riadiť špeciálnu prokuratúru z výkonu trestu odňatia slobody?
Alebo dostane Lipšic hneď individuálnu amnestiu od Čaputovej? Keď áno, nebude to náhodou korupcia?
Zabudli sme ešte na probačného úradníka, pod kontrolou ktorého je Lipšic v podmienečnom výkone trestu odňatia slobody. Bude ho Lipšic počúvať pri riadení Špeciálnej prokuratúry?
Na záver jedna perlička, Lipšic v minulosti presadzoval v otázke bezúhonnosti u všetkých osôb v štátnych inštitúciách i vo verejnej službe nulovú toleranciu, aj pri zdravotných sestrách, školníkoch, kotolníkoch.
Proti Lipšicovi boli dokonca i Sorošove nadácie Via iuris a Zastavme korupciu, dokonca i redaktor Aktualít Šoltés, lebo Lipšic je už pre i nich politicky nepoužiteľný. Aj Biháriovej sa nepáči voľba Lipšica, lebo nevidí u neho nestrannosť.
No Uvidíme? Či Lipšic, t. č. vo výkone trestu odňatia slobody, bude trestne stíhať ministra školstva Gröhlinga minimálne za spáchanie trestných činov Apartheidu a diskriminácie skupiny osôb, Zneužitia právomocí verejného činiteľa a Nátlaku, lebo nie je možné rozlične zaobchádzať s testovanými a netestovanými rodičmi pri povinnej školskej dochádzke deti.
Zvolením Lipšica dostala Špeciálna prokuratúra psiu hlavu. A už aj po formálnej stránke jasnú podobu nacistického Ľudového súdu, keď na jeho čelo bol vymenovaný Roland Freisler , ktorý pred nástupom do funkcie Hitlerovi prisahal, že jeho želanie a vôľu bude premietať do rozhodnutí súdu.
Kráľ Pyrrha, bojovník a nepriateľ Ríma po bitke pri Ascule (279 pred Kr.) trpko konštatoval: „Ešte jedno také víťazstvo a vrátim sa do Epiru bez vojakov.“ U Lipšica ide presne o Pyrrhovo víťazstvo. Nasledujúcim víťazstvom už bude len jeho definitívny koniec a v krátkom čase aj koniec Špeciálnej prokuratúry.
Lipšica ani jeden príčetný prokurátor nebude akceptovať, lebo nemá justičnú, ani prokurátorskú skúšku a nie je prokurátor. Ide v krátkom čase o začiatok definitívneho konca Lipšica aj špeciálnej prokuratúry.
Kollár, podvodný plagiátor a díler drog, prijme sľub od Lipšica, podvodníka a zlodeja v podmienke? – YouTube, https://www.youtube.com/watch?v=fiO1j_WO9G0&t=3s

 

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.