Založ si blog

Ťažká schizofrénia Matoviča, Sulíka a Kollára v priamom prenose.

Keď pred parlamentnými voľbami som ako sudca Najvyššieho súdu ohlásil, že budem kandidovať do parlamentu ako líder strany Vlasť, parlament takmer jednohlasne prijal zákon s názvom lex Harabin. Tento zákon prijatý kvôli jednej osobe ustanovoval, že sudca ktorý bude kandidovať do parlamentu automaticky stratí mandát sudcu. Dôvod mal byť ten, aby sa nepolitizovala justícia. Návrh do parlamentu predložil právny expert SaS Alojz Baránik. Pre jeho právne nedostatky ho musela vetovať prezidentka. Na druhy pokus už v parlamente prešiel. Hlasovali zaň všetky politické strany, s výnimkou ĽSNS ktorá sa zdržala.

Politici zo všetkých strán vtedy argumentovali tým, že chcú zabrániť, aby sa politizovala justícia.

Kvôli Harabinovi nakoniec teda prijali zákon, aby sudca nemohol byť poslancom.

Dnes sme svedkami neuveriteľného obratu, hlavne u poslancov vládnych strán OĽaNO, Sme rodina, a SaS, ktorí vyjadrujú spokojnosť s návrhom, aby sa politik Lipšic stal generálnym prokurátorom. Keďže generálnym prokurátorom sa môže stať iba prokurátor s praxou, títo politici dokonca uvažujú, že kvôli nemu príjmu zákon lex Lipšic, ktorý by umožnil aj neprokurátorovi Lipšicovi stať sa generálnym prokurátorom.

Toto svedči o neuveriteľnom pokrytectve politikov, ktorí raz idu prijímať zákon lex Harabin, aby sa sudca Harabin nemohol stať poslancom s argumentom že nechcú politizovať justíciu a pol roka na to sú schopný navrhovať zákon lex Lipšic, aby sa vyše dvadsaťročný mimoriadne aktívny politik a funkcionár KDH a NOVA Lipšic mohol stať generálnym prokurátorom.

Pritom všetky koaličné strany pred voľbami v straníckych programoch rezolútne presviedčali občanov, že kardinálne im ide o odpolitizovanie aj trestnej justície.

Zákon o prokuratúre č. 153/2001, ( § 7 ods. 3) hovorí, že za generálneho prokurátora môže byť vymenovaný len prokurátor, ktorý dosiahol vek 40 rokov, ak s vymenovaním súhlasí a ak aspoň desať rokov vykonával funkciu prokurátora, sudcu alebo advokáta, z toho najmenej 5 rokov funkciu prokurátora alebo sudcu. Lipšic tieto podmienky nespĺňa, navyše je stále vo výkone podmienečného trestu za zabitie chodca.

Kvôli Lipšicovi chcú prijať zákon, aby politik mohol byť prokurátorom.

 

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.