Založ si blog

Bude zlodej Lipšic na čele prokuratúry? Vo výkone podmienečného trestu odňatia slobody bude kryť trestnú činnosť tých, ktorí mu zabezpečili podmienku a zniesli zo sveta jeho majetkovú tresnú činnosť?

Jedným z kandidátov na generálneho prokurátora je Daniel Lipšic. Jeho kandidatúru podporujú v zásade všetci koaliční partneri. Dokonca by kvôli nemu zmenili zákon, aby z neprokurátora sa mohol stať rovno generálnym prokurátorom. Liberálny tábor ktorý doteraz hovoril o odpolitizovaní justície, teraz navrhuje politika do tejto funkcie, ignorujúc skutočnosť, že Lipšic je stále v podmienečnom výkone trestu odňatia slobody a vo výkone trestu zákazu činnosti. Lipšic zabil na prechode človeka, za čo dostal tri roky podmienečne na päť rokov. Keď sa to stalo, vzdal sa poslaneckého mandátu. Dnes už bez hanby ašpiruje na funkciu generálneho prokurátora, hoci sa mu tresty skončia až 2023.

Lipšic je jediný človek na Slovensku, ktorý za zabitie chodca na prechode, pri porušení dvoch dôležitých povinnosti, dostal podmienku. Ktokoľvek iný, by za to išiel do väzenia. Vyhnúť sa väzeniu mu pomohli Kaliňák a Čižnár, ktorý dokonca sám z pozície generálneho prokurátora cez monokratický princíp navrhol súdu podmienku! Nikdy predtým pritom podmienku za takýto trestný čin nikomu prokuratúra nenavrhovala. Už to bez najmenších pochybnosti ukazuje korupciu generálneho prokurátora aj súdu vo vzťahu k Lipšicovi a takýto človek sa má stať generálnym prokurátorom?

Pripustí Lipšic, aby ako generálneho prokurátora ho kontroloval probačný úradník, či počas výkonu trestu odňatia slobody dodržuje zákony, alebo mu Čaputová dá amnestiu individuálnym odpustením trestu? Riadne Kocúrkovo!

Bývalý vyšetrovateľ Jozef Šátek o Lipšicovi na svojom blogu napísal:

„Nedá mi nespomenúť roky 2010 až 2012 kedy bol Lipšic ministrom vnútra, pričom dal „voľnú“ ruku Spišiakovi s Vaľom, ktorí v rámci personálnych výmen (nevynútených) nechali „odísť“ asi 80 vedúcich pracovníkov „dobrovoľne“ pod vyhlásením, že inak ich minister odvolá aj bez uvedenia dôvodu (zažil som to), teda ešte aj to ostatné, čo v polícii vedelo a chcelo robiť. Od tej doby sa polícia nevedela zviechať a za roky 2012 až doteraz sa len potácala, pričom jej odborné a morálne kvality (prierezovo) nie sú nič moc. No a vyšetrovanie prípadu vraždy Ernesta Valka, o tom radšej pomlčím.“

K vyšetrovaniu vraždy Valka, som pred pár rokmi natočil video. Lipšic sa vtedy protizákonne ocitol na miesta činu vraždy Ernesta Valka, pričom „zázračne“ nebola vykonaná ohliadka miesta činu. Nasledovala doobhliadka miesta činu, ktorú ale náš trestný poriadok nepozná a pri nej sa „už“ našla vražedná zbraň. Dnes Lipšic zastupuje jedného z obvinených z tejto vraždy.

Keď bol Lipšic ministrom spravodlivosti, dal si súkromne urobiť prieskum verejnej mienky za 1,4 milióna korún u českej agentúry na svoju osobu ohľadom toho, čo má hovoriť, aby ho volili dôchodcovia, čo má robiť, aby ho volili športovci, mladé dámy a pod. Ja keď ako minister kúpim stôl, skriňu, alebo literatúru, tak to musí ostať v rezorte po mojom odchode. Lipšic si dal urobiť z peňazí zo štátneho rozpočtu prieskum na svoju osobu, nie na to, čo má robiť ministerstvo spravodlivosti, aby sa napríklad zrýchlilo súdne konanie, zvýšila zamestnanosť väzňov. Trestné oznámenie vedúceho úradu ministerstva spravodlivosti Pavlikovského, skončilo tak, že prokurátor krajskej prokuratúry Peter Šamko pripravil návrh obžaloby pre trestný čin sprenevery na Lipšica za 1,4 milióna korún. Kaliňák, Čižnár vtedy ako krajský prokurátor v Bratislave a Trnka ako generálny prokurátor túto zjavnú trestnú činnosť zakryli a prokurátor Šamko, ktorý pripravil na Lipšica žalobu, odišiel na protest z prokuratúry.

Smeráci a Trnka sa tak už teraz tešia, že ak bude generálnym prokurátorom Lipšic, ktorému prikryli majetkovú trestnú činnosť, bude zase na revanš zakrývať trestnú činnosť on im.

Lipšic chcel získať podvodom už titul PhD., pritom mu univerzita na to prišla a bol vylúčený zo štúdia pre nesplnenie zákonných podmienok.

Nesporne podvodom Lipšic, ale získal justičnú skúšku. V roku 2002 Ústavnoprávny výbor na čele s Kresákom a Oroszom na môj podnet skonštatoval, že aj Lipšic získal skúšku nezákonným spôsobom.

V uznesení sa uvádza: Podľa názoru členov výboru, minister spravodlivosti nepredložil hodnoverné doklady o skutočnostiach vyplývajúcich z uznesenia Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR o tom, že piati zamestnanci ministerstva spravodlivosti, Mgr. Alena Roštárová, Mgr. Hana Poslúchová, Mgr. Peter Štift, JUDr. Daniel Lipšic a JUDr. Katarína Valová v čase po 1. decembri 1999 ústavne a zákonne konformným spôsobom zložili odbornú justičnú skúšku, pretože ani jeden z nich v rozhodnom čase nespĺňal jeden zo základných zákonných predpokladov- absolvovať prípravnú službu justičného čakateľa.

Justičnej skúšky sa Lipšic nemohol zúčastniť, lebo nespĺňal povinnú dobu troch rokov justičnej praxe. V komisii bol v tom čase sudca najvyššieho súdu Svoboda. Ten ho nechcel pripustiť, lebo trval na tom, že nemá splnenú povinnú trojročnú prax v justícii. Svobodu teda vymenili v skúšobnej komisii za Hanzelovú a komisia následne Lipšica k justičnej skúške pripustila. Ako jedinému v histórií mu ešte umožnili, že na skúške mohol používať notebook, nikto iný predtým takúto možnosť nemal. Od toho sa odvíja potom aj nezákonný zápis do komory advokátov.

Bude tak hlavný korupčník, ktorý podvodne získal advokátsku skúšku, ktorý skorumpoval prokuratúru a súdy, že mu dali podmienku za zabitie starčeka, vhodným generálnym prokurátorom, ktorý má dohliadať nad zákonnosťou , alebo bude na revanš kryť trestnú činnosť Kaliňáka, Počiateka, Trnku, Čižnára a ďalších?

 

 

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.