Založ si blog

Čižnár zasiahne konečne pri kupovaní rómskych hlasov a zneplatňovaní volebných lístkov? Ak si Smer nevie obhájiť práva vlastného kandidáta, ako chce zabezpečiť právo slovenských občanov na spravodlivé voľby? 

Čižnár zasiahne konečne pri kupovaní rómskych hlasov a zneplatňovaní volebných lístkov?

Ak si Smer nevie obhájiť práva vlastného kandidáta, ako chce zabezpečiť právo slovenských občanov na spravodlivé voľby? 

Ministerka vnútra Saková na nahrávke, z ktorej akási mimovládka odstrihla koniec, vyjadruje podozrenie z manipuláciou hlasov zo zahraničia. Saková v ňom publiku hovorí, že tieto voľby budú zvláštnejšie tým, že je okolo 60.000 žiadostí našich ľudí v zahraničí, ktorí si vypýtali volebné lístky a chcú prostredníctvom pošty voliť. „Ja skutočne apelujem na vás, nedovoľme možno takýmto ľuďom, ktorí žijú v zahraničí…“ zvyšok vety, ktorý by zrejme dával dokopy zaujímavú pointu, mimovládka zámerne vystrihla.

Ako to už býva, trafená hus vždy zagága. Tentoraz to bol apolitický organizátor protestov za slušné Slovensko, toho času člen Kiskovej grupy Za ľudí Šeliga, ktorý vyzval ministerku, aby vysvetlila slová zo zverejneného videa a pridal sa už aj samotný Kiska.

Voliť zo zahraničia sa podľa týchto informácií chystá 60 tisíc občanov. Ak sa pozrieme kto tu platí a zváža Rómov na tzv. antimítingy, kto takéto rómske antimítingy organizoval aj v Anglicku, môžeme si položiť otázku, či ten istý politický subjekt sa nechystá rovno si kúpiť aj tieto rómske hlasy v zahraničí. Zvlášť v Anglicku, kde prebýva veľká rómska komunita zo Slovenska.

Strana Smer ovláda všetky rezorty, ktoré majú možnosť tomuto obchodovaniu s hlasmi zabrániť. Taktiež dozrieť a zabrániť manipulácii a zneplatňovaniu volebných lístkov v okrskových komisiách.

No budú konečne konať, keď nedokázali konať ani v prípade poškodenia vlastných kandidátov?

Nepochopiteľný je totiž príklad ich kandidáta Rašiho, ktorý vo voľbách do VÚC prehral o 800 hlasov, pritom pri otvorení len jednej volebnej zápisnice v obci Zemplínske Jastrabie mu bolo nezapočítaných 88 hlasov. Ešte výraznejšie sa situácia ukázala pri počte neplatných hlasov. V 2. a 5. volebnom okruhu v Košiciach bolo napočítaných 9 549 neplatných hlasov, celkovo ich bolo za Košice 10 741. 

Neobvykle vysoký podiel neplatných hlasov vo voľbách predsedu KSK bol aj v porovnaní s inými krajmi. V okresoch Košického kraja, mimo mesta Košice, bolo vo voľbách predsedu až 8,54 percenta neplatných hlasov (9549), pričom počet takýchto hlasov v ostatných regiónoch Slovenska dosahoval len tri percentá. V tých istých voľbách bolo vo voľbách poslancov zastupiteľstva KSK neplatných len 2,79 percenta hlasov.  

Na celom Slovensku bolo vyše 80 000 neplatných hlasov. Žeby sme mali toľko negramotných obyvateľov?

Neúspešný kandidát Raši sa obrátil na políciu a tiež na Ústavný súd. Domáhal sa vyhlásenia volieb za neplatné a opakovania volieb. Ústavný súd na neverejnom zasadnutí pléna zamietol jeho volebnú sťažnosť.

Medzitým sa korupčne navolili noví sudcovia Ústavného súdu, ktorí posunuli latku odbornosti nie, že ešte nižšie, ale rovno do kvalifikačného suterénu. 

Pre porovnanie, o mojej ústavnej sťažnosti ohľadom manipulácie s voličskými preukazmi, Ústavný súd doteraz nerozhodol a rozhodol sa, že do konca volebného obdobia neústavne inaugurovanej prezidentky ani nerozhodne. Ak by totiž moju sťažnosť zamietol, obrátil by som na Štrasburg, ktorý by musel bez najmenších pochybnosti skonštatovať, že došlo k porušeniu mojich ústavných práv. Ak by mojej žiadosti vyhovel, musel by sa porovnať počet cestujúcich voličov s počtom vydaných voličských preukazov, čo zjavne nemôžu pripustiť, lebo by vyšlo najavo, že Čaputová je podvodne v úrade prezidenta. Tak moja sťažnosť visí vo vákuu už skoro rok, hoci v iných podaniach, ktoré boli podané a pridelené až následne už rozhodol ústavný súd, lepšie povedané, že  rozhodlo ústavné politbyro behom týždňa. 

Takto vyzerá rozklad právneho štátu v praxi. A ak sa nedomôžem svojich práv ja, sudca so 40 ročnou praxou, čo potom chudák bežný občan bez peňazí a bez advokáta ?

Vyzývam preto dôrazne všetky demokratické strany, aby si ich zástupcovia vo volebných komisiách odfotografovali kompletnú volebnú zápisnicu a ak majú obsadených väčšinu volebných komisií, aby si uskutočnili aj paralelne sčítanie hlasov. 

Je totiž vysoko pravdepodobne, že zo strany liberálnych proamerických  a probruselských poskokov budeme čeliť volebnej manipulácií, aká tu ešte nebola. 

A zvlášť strane Smer pripomínam, aby orgány činné v trestnom konaní dôsledne zakročili pri pokusoch o kupovanie rómskych hlasov.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.