Založ si blog

Pani Čaputová, pre vašich kumpánov zákony neplatia?

Pani Čaputová, pre vašich kumpánov zákony neplatia?

O tom že Čaputová vymenovala za veľvyslanca Kočnerovho komplica z kauzy Technopol Kováča ml., som písal už v minulom blogu. 

Čaputová na svoju obhajobu uviedla, že nevidela  dôvod urobiť iné rozhodnutie, ako urobila vláda a výbor. 

Michal Kováč mladší sa mohol stať veľvyslancom len po vopred dosiahnutej dohode medzi prezidentkou, predsedom vlády a ministrom zahraničných vecí. Ak by s jeho nomináciou ktorákoľvek z uvedených strán nesúhlasila, tak sa veľvyslancom nestane.

Keďže Čaputová tvrdí, že chce dodržiavať zákonnosť na Slovensku tak jej zacitujem paragraf 66 odsek 1 a 2, zákona o štátnej službe.

§ 66

(1) Služobný úrad zaradí štátneho zamestnanca mimo činnej štátnej služby, ak bol obvinený zo spáchania úmyselného trestného činu a jeho ďalšie vykonávanie štátnej služby by ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby; to neplatí, ak bol štátny zamestnanec vzatý do väzby.

(2) Služobný úrad zaradí štátneho zamestnanca mimo činnej štátnej služby, ak bol obvinený zo spáchania úmyselného trestného činu a bol prepustený z väzby, ak by jeho ďalšie vykonávanie štátnej služby ohrozovalo dôležitý záujem štátnej služby.

To, že Lajčák nedodržiava zákon, neznamená, že rovnako sa ma správať „prezident“. Veď na to tam je, aby takýmto nezákonnostiam zabránil a nie ich odobroval. Ak by tam sedel Kiska, tak by ma to ani neprekvapilo, ale od Čaputovej ktorá údajne skončila právo, by som očakával, že si vie aspoň prečítať aj zákon o štátnej službe, lebo sama vyhlásila, že s právoplatným rozhodnutím mníchovského súdu, ktorý vraj Kováča ml. zbavil podozrení, sa zoznámila.

Tieto Čaputovej  právne znalosti vysvetľujú, prečo aj advokátsku registráciu musela získať podvodom. Nemecký súd nezbavil Kováča ml. podozrení, ale iba stíhanie zastavil, keď dospel k záveru, že ho nebude možné odsúdiť (zloženie kaucie spoluobvinenými v jeho prospech výmenou za amnestie od prezidenta Kováča a udelenie diplomatickej imunity obvinenému). No ak sa o právne úvahy pokúša právnička, ktorej životný výkon bolo napísanie dvoch 40-stranových brožúrok pre Sorosovu nadáciu, tak sa ani nemôžeme čudovať.

Odhliadnuc od toho, Kováčova podvodná činnosť pokračovala aj počas jeho diplomatickej misie na Taiwane, kde ako slovenský veľvyslanec je podozrivý že sa spolupodieľal na podvode, ktorý prevyšoval 30 miliónov €.

Čaputová teda vymenovala človeka, ktorému bol Lajčák povinný prerušiť výkon štátnej služby. Zrušením amnestie sa obnovilo trestné stíhanie Kováča ml. za úmyselný trestný čin podvodu. Je ohrozený štátny záujem, že bude podvádzať znovu. Iné by bolo, keby bol súdený napríklad za trestný čin výtržníctva, aj tam by to bolo na zváženie, ale tu sa jedná o podvod. Okamžite keď bolo obnovené trestné konanie, mal byť Kováč ml. postavený mimo výkon štátnej služby. On nemohol byť ani na ministerstve  zahraničia vykonávať riaditeľa odboru, lebo aj to je štátna služba rovnako

 ako post veľvyslanca.  Je obvinený z úmyselného trestného činu a ďalšie vykonávanie štátnej služby    podvodníkom ohrozuje záujem štátnej služby.

Pýtam sa teda ešte raz, bude Čaputová dohliadať nad zákonnosťou, alebo ju bude porušovať ako to robila doteraz, počnúc neústavnou inauguráciou, vymenovaním tresne stíhaného človeka do Súdnej rady, vyhláseniami, že nevymenuje predsedu NS a končiac nezákonným vymenovaním Kováča ml. za veľvyslanca?

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.