Založ si blog

Boja sa poslanci viac Harabina ako Pellegriniho?

Boja sa poslanci viac Harabina ako Pellegriniho?

Predchádzajúci týždeň v parlamente nám ukázal, že moja osoba vzbudzuje u poslancov evidentne väčší rešpekt ako predseda vlády Pellegrini. Kvôli hlasovaniu o Harabinovi sa totiž zišiel takmer plný počet poslancov, no za odvolávanie Pellegriniho sa ich dostatočný počet nedostavil už tretí krát a to dokonca ani z radov opozície, ktorá hlasovanie o nedôvere predsedovi vlády iniciovala. Dávajú tým všetci najavo, že či Pellegrini zostane predsedom vlády alebo nie, je im to vcelku jedno, lebo nikoho z nich to neohrozuje.

Iná je situácia, keď sa ide hlasovať o zákone známom ako lex Harabin. Teda zákon prijatý výlučne kvôli mojej osobe, ktorý hovorí, že ak bude sudca kandidovať vo voľbách, mandát sudcu sa mu nebude môcť prerušiť ako doposiaľ, ale mu automaticky zanikne. Návrh tohto zákona pripravený Baraníkom bol tak diletantský a protiústavný, že ho musela vetovať ešte aj Čaputová. Po jeho doplnení ho parlament tento týždeň prijal. Za zákon hlasovali všetky politické strany s výnimkou ĽSNS.

Zatiaľ čo na hlasovaní za lex Harabin sa v parlamente zišiel takmer plný počet poslancov (140) na hlasovaní za odvolávanie Pellegriniho sa už tretíkrát dostavilo len torzo jeho osadenstva. To poukazuje na to, ktoré hlasovanie vzbudzuje u poslancov väčší rešpekt, či to, týkajúce sa predsedu vlády Pellegriniho, alebo to, týkajúce sa sudcu Harabina.

V rovnakom čase rezonovala v opozícii nespokojnosť s tým, že odvolaná štátna tajomníčka Jankovská sa vráti na Krajský súd v Bratislave, kde mala prerušený výkon funkcie sudcu. V tomto prípade nikto z opozície neinicioval po precedense lex Harabin, aby prijali obdobný zákon, lex Jankovská, v zmysle ktorého ju okamžite zbavia funkcie sudkyne Krajského súdu Bratislava. Rovnako nič nebránilo tomu, aby SMER po vzore lex Harabin zahlasoval opäť s opozíciou za takýto zákon. No doteraz sa nenašiel nikto z opozície, kto by lex Jankovská predložil tak, ako predložili lex Harabin. Pritom v mojom prípade nešlo o žiadne kontakty s Kočnerom a ani čo i len podozrenia z úplatku. Len o obavu, že by Harabin kandidoval v parlamentných voľbách, čo evidentne nevyhovuje ani tzv. koalícií, ani tzv. opozícií. Opozícia sa rovnako ako v prípade odvolávania Pellegriniho zmohla len na teatrálne vykrikovanie, čo v prípade Jankovskej realizovala pre zmenu pred budovou Najvyššieho súdu a tam sa to aj skončilo.

Nemožno sa im ani čudovať, lebo ak si všetci s Kočnerom nepísali, tak sa rovno s ním stretávali, či už u neho, alebo na Donovaloch, resp.  Maldivách. 

So mnou však Kočner v električke do práce nechodil.

Ak teda ide o moju osobu, opozícia aj koalícia konajú v zhode. Rovnako konajú v zhode aj keď ide o Kočnerovu známu Jankovskú, len s tým rozdielom že proti nej žiadny zákon neprijímajú.

 A viete, prečo nie? 

Jankovskú jednoducho potrebujú. Aby im pomáhala v tom, ako si táto skorumpovaná politická kasta ukradla našu vlasť pre seba a pre svoje peňaženky. Jankovská pre nich pracovala na ministerstve a dúfajú, že im bude veľmi užitočná aj na súde. 

Veď predseda Smeru Fico sa už poponáhľal poďakovať Jankovskej za jej vynikajúcu prácu. 

Že by dúfal, že rovnako vynikajúca bude aj ako sudkyňa, keď sa dostane k „citlivému“ prípadu?

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.