Založ si blog

Pellegriniho netreba odvolávať. Aj lex Jankovská po vzore lex Harabin môže opozícia s koalíciou prijať.

Pellegriniho netreba odvolávať.  

Aj lex Jankovská po vzore lex Harabin môže opozícia s koalíciou  prijať 

Zahlasuje Smer aj s poslancom Blahom za  lex Jankovská  tak ako zahlasovali za lex Harabin?

Keď po prezidentských voľbách hrozilo, že sa Harabin zúčastní aj parlamentných volieb, na návrh opozičného poslanca Baránika prijal cely parlament zákon, známy ako lex Harabin. Teda zákon prijatý výlučne kvôli jednej osobe. Návrh zákona hovorí, že ak bude sudca kandidovať vo voľbách, mandát sudcu sa mu nebude môcť prerušiť ako doposiaľ, ale mu automaticky zanikne. Návrh tohto zákona pripravený Baraníkom bol tak diletantský a protiústavný, že ho musela vetovať ešte aj Čaputová. Jej veto by mal parlament prelomiť na septembrovej schôdzi, keď bude o návrhu zákona hlasovať znova.

Medzitým po mediálnom lynči štátna tajomníčka Jankovská ukončila svoje pôsobenie na ministerstve spravodlivosti a chystá sa vrátiť naspäť na Krajský súd v Bratislave, kde mala prerušený výkon funkcie sudcu. Médiami bola obviňovaná z komunikácie s Kočnerom a brania úplatkov za vybavovanie rozsudkov v jeho prospech, ale i kauze  trenčianskeho podnikateľa.

Matovič vyhlasuje, že Jankovskej po odchode z funkcie štátnej tajomníčky nemá byť umožnené, aby nastúpila ako sudkyňa. Bude zaujímavé sledovať či Matovič, ktorý nám tento týždeň vykrikoval pod oknami Najvyššieho súdu proti Jankovskej, bude tento svoj postoj pretláčať aj vo forme zákona v parlamente. Precedens už totiž majú- lex Harabin. Pritom v prípade Harabina nešlo o žiadne kontakty s podozrivým a ani čo len podozrenia z úplatku. Napriek tomu takmer celý parlament, koalícia aj opozícia za lex Harabin zahlasovali.

A hlavne ma bude zaujímať, ako zahlasuje SMER, ktorého predseda poďakoval Jankovskej za vynikajúcu prácu. Teda či bude hlasovať rovnako, ako v prípade lex Harabin. 

SMERu po vzore Lex Harabin nebráni nič, aby spoločne s Matovičom, Beblavým, Sulíkom, Bugárom, Dankom, Kollárom a spol. prijali i Lex Jankovská, v zmysle ktorého ju zbavia okamžite funkcie sudcu Krajského súdu Bratislava.

Alebo tentoraz to už bude SMER považovať za neústavné a potvrdí tým svoju právnu schizofréniu?

Tak to napokon už dnes avizoval Bugár, že politici nemajú v rukách žiadne riešenie, aby sa Jankovská nevrátila na súd ako sudkyňa.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.