Založ si blog

Čaputová vymenovala Kočnerovho spolupáchateľa za veľvyslanca. Dohodli sa s Lajčákom a Pellegrinim?

Čaputová vymenovala Kočnerovho spolupáchateľa za veľvyslanca. Dohodli sa s Lajčákom a Pellegrinim?

S trochou nadsádzky by titulky v mainstreamových médiách mali dnes vyzerať napríklad takto: „Kočner nikdy nebol tak blízko prezidentského paláca“, alebo „Čaputová nemala nikdy bližšie ku Kočnerovi ako dnes“.

Práve táto prezidentka pred pár dňami v súvislosti v vyselektovanými Kočnerovymi sms-kami ktoré verejnosti dávkuje denník N uviedla: 

„Pokiaľ majú orgány činné v trestnom konaní dôvod zaujímať sa o komunikáciu štátnej tajomníčky s podozrivým z objednávky vraždy a obžalovaným z iných trestných činov, je neobhájiteľné naďalej zotrvávať na jednej z najvyšších pozícii na ministerstve spravodlivosti.“ 

Tri dni na to vymenuje za veľvyslanca Kočnerovho komplica z kauzy Technopol Kováča ml. Nejedná sa pritom o osobu, ktorá by sa len spomínala v nejakých sms-kách, ale priameho spolupáchateľa  trestného činu, kde ich oboch zachránila amnestia Kováčovho otca. A navyše, po zrušení amnestie, sa opäť ocitol v pozícii obvineného.

Odhliadnuc od toho, Kováčova trestná činnosť pokračovala aj počas jeho diplomatickej misie na Taiwane, kde ako slovenský veľvyslanec je podozrivý že sa spolupodieľal na podvode, ktorý prevyšoval 30 miliónov €.

Tiež si treba položiť otázku kto každý nad týmto človekom drží ochrannú ruku. Do služieb Ministerstva zahraničných vecí bol prijatý Kukanom počas vlády Mikuláša Dzurindu a záštitu nad ním v súčasnosti prevzal minister v demisii Lajčák. 

Michal Kováč mladší sa totiž mohol stať veľvyslancom len po vopred dosiahnutej dohode medzi prezidentkou a ministrom zahraničných vecí. Ak by s jeho nomináciou ktorákoľvek z uvedených strán nesúhlasila, tak sa veľvyslancom nestane. Ako je známe, Lajčák má oveľa bližšie ku Kiskovi ako ku Smeru. Lajčákova manželka a manželka Kiskovho brata sú sestry. 

Nemožno v záujme objektivity, ale opomenúť, že SMER  v tomto prípade nie je bez viny, pokiaľ ide celkovú zodpovednosť. Lebo vláda na čele s Pellegrinim za SMER návrh Lajčáka na Kováča ml. schválila a  až následne sa dostal ku Čaputovej.

Otázkou potom ale je, prečo premiér ide v tejto veci po ruke Čaputovej a Lajčákovi. Sú spolu nejak dohodnutí?

Čaputová bojovala so zlom už aj vo volebnom klipe k prezidentskej kampani v ktorom nezoberie úplatok od imaginárnych Kočnerovcov. V realite sa však zachovala presne naopak. Kočnerovmu kumpánovi vyšla v ústrety a vymenovala ho do štátnej funkcie a bude platení z našich daní. 

Čaputová na prácu aktivistky v Sorosovej mimovládke charakterovo aj svetonázorovo v podstate aj celkom stačila. Nesmierne ma však prekvapilo, keď si práve ju vybrali ako kandidátku na prezidenta. Bol to pre ňu nevídaný kariérny skok, aj keď priekopníkom v znevažovaní funkcie prezidenta bol už jej predchodca. 

Veľvyslanec v zahraničí reprezentuje nielen svoju republiku, ale aj hlavu štátu. Ak Čaputovej nevadí, že ju bude v zahraničí reprezentovať Kočnerov spolupáchateľ, mala by brať ohľad aspoň na to, že veľvyslanec reprezentuje aj Slovensko.

Je preto o to trápnejšie, keď tieto liberálne etalóny slušnosti vyzývajú každého, kto sa len spomenul v Kočnerových správach na odstupovanie, no ak sa jedná o osoby z ich politického tábora, tam nevadí ani priamy  Kočnerov spolupáchateľ, a neprekáža ani Kočnerov brat v Čaputovej kampani. Kočnerov brat síce za skutky svojho brata nemôže, no ja si len skúšam predstaviť čo by sa o ňom písalo, keby nebol u Čaputovej, ale bol by zamestnaný napríklad ako vrátnik na Najvyššom súde, za éry predsedovania Harabina.

Verím že Matovič nesklame a pred prezidentským palácom zvolá protest, kde vykričí Čaputovej, že Kočnerov kumpán nemôže byť v slušnej spoločnosti veľvyslancom. Očakávam že aj pán Truban spolu s Beblavým a Hlinom zvolajú tlačovku, kde sa ohradia voči  starým Kočnerovým politikom.

Ak sa tak nestane, znamená to, že títo samozvaní tzv. noví politici len balamutia ľudí že prinesú nejakú zmenu.

Treba si položiť potom aj otázku, či je SMER teraz vo vláde reprezentovaný Pellegrinim s Čaputovou dohodnutý? A politický súboj iba predstierajú?

Vymenenie smeráckej kleptomanskej oligarchie za digitálno-narkomanskú, totiž žiadnu zmenu ani nemôže priniesť.

Štefan Harabin

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.