Založ si blog

75 výročie SLovenského národného povstania

75 výročie Slovenského národného povstania

Vážení spoluobčania, dovoľujem si osloviť všetkých nás, kto máme úctu k ľudským životom, slobodám a právu pridať sa k našim spoločným myšlienkam. Slovenské národné povstanie je udalosťou v našich dejinách výnimočnou svojou masovosťou, svojim bojom za práva, spravodlivosť a slobodu nášho národa. Je to udalosť výnimočná v spleti pokrivenej politiky a nájdenia jasného cieľa osobne sa angažovať za dobro a boj proti fašistickému zlu. 

Fašizmus je potlačenie práva, potlačenie slobôd občanov. Na rozdiel od niektorých politikov, ja nevidím na Slovensku žiadnu politickú stranu, ktorá by propagovala fašizmus. Ale vidím úzke politické vzťahy našich politikov s politikmi iných štátov, ktorí fašistami sú. Preto chcem, aby sa každý pozeral s otvoreným a hodnotiacim pohľadom na to, čo sa okolo nás deje v súčasnosti. Nič nie je zažehnané a obete, ktoré priniesli naši dedovia a otcovia neznamenali žiaľ porážku fašizmu na veky. Fašizmus nebola len ideológia nadradenosti jednej rasy nad ostatnými. V ľudských dejinách sa dočítame viacero podobných snáh. Fašizmus je uzurpovanie si práva menšiny rozhodovať o väčšine bez toho, aby pripustili akúkoľvek diskusiu o tom, čo je dobré a čo je zlé. Nebudem poukazovať na zverstvá, ktoré sa v mene vymyslenej nadradenosti nejakého národa  alebo skupiny ľudí napáchali. Tie zostanú navždy v našej pamäti ako niečo, čo sa už nesmie zopakovať. Chcem poukázať na to, že morálka ľudí sa dá manipulovať, ale iba do určitej miery. Tradičná morálka sa nedá kúpiť, nedá sa dlho ľuďom klamať, nad morálkou nášho národa a silou jeho ducha nikto nevyhrá. 

Je falošné sa dnes sústreďovať na nejakú akoby presne nepomenovanú politickú stranu a označovať ju nevhodnými a protiprávnymi výrazmi. Našu pozornosť musíme v súčasnej etape vývoja vo svete a v Európe sústrediť na skutočné liberálno-fašistické hrozby. A tie sú mimoriadne agresívne. Útočia na náš národ, na náš štát, na rodinu, na deti, slobodu, na naše práva, morálku, našu kultúru, tradície, jazyk, na to, že sa náš národ považuje historicky za kresťanský, na všetko, čo je pre nás najcennejšie, čo nás identifikuje ako národ Slovákov. Pred 75 rokmi sa naši dedovia a otcovia postavili na rozhodný odpor voči hnedej smrti. Oni bojovali za nás, my sme ich deti. Preto sme dnes my povinní sa postaviť na odpor voči dnešným hrozbám, aby sme chránili svoje deti a svojich vnukov. A aj my, keď budeme postupovať spolu, budeme v tomto boji, tak ako oni, úspešní.

 Štefan Harabin

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.