Založ si blog

Podá Žilinka po vzore rakúskej kauzy „Kurz“ obžalobu na Lipšica za korupčné prieskumy verejnej mienky?

V Rakúsku premiér podal demisiu za to, že si za štátne peniaze dával robiť prieskumy verejnej mienky. To isté robil Lipšic v roku 2005. Miesto odsúdenia, však dostal post špeciálneho prokurátora.

Kurz podal demisiu po oznámení protikorupčnej prokuratúry, že jeho a ďalších deväť osôb vyšetruje, lebo od apríla 2016 boli peniaze rezortu financií využité na zaplatenie prieskumov verejnej mienky v prospech Kurza, ktorý bol v tom čase ministrom zahraničných vecí.

Podľa obvinenia, verejné peniaze boli cez korupčné zmluvy v rokoch 2016–18 použité na zaistenie pozitívneho obrazu ÖVP v bulvárnych novinách. Platby za prieskumy mala dostať mediálna spoločnosť Österreich.

Verejnoprávna stanica ORF odhalila, že si Kurz a spol. u agentúry objednali prieskum týkajúci sa ešte nerozhodnutých voličov a bezprostredne potom dostala agentúra z ministerstva financií  zákazku na výskum na tému boja proti podvodom v hodnote takmer 62 000 eur.

Analogický prípad sa stal u nás v roku 2005. Vtedajší minister spravodlivosti Lipšic, si dal za štátne peniaze urobiť prieskum verejnej mienky. Nie však o tom, čo by sa týkalo ministerstva spravodlivosti, ale o svojej osobe, kde za štátne peniaze agentúra zisťovala, čo má robiť Lipšic, aby ho volili, dôchodcovia, aby ho volili športovci, mládež atď. …

Keď som prišiel na ministerstvo, po zistení sprenevery štátnych peňazí, vedúci úradu podal trestné oznámenie na Lipšica. Lipšica vtedy prikryli Čižnár (krajský prokurátor v Bratislave) a Trnka s Kaliňákom, keď neumožnili prokurátorovi Šamkovi podať už napísanú obžalobu za spreneveru.

Dnes žnú odmenu. Lipšic sa im  „odvďačuje“ cez organizovanú skupinu v justičných zložkách, ktorá na nich aj cez kajúcnikov vyrába obvinenia.

Kaliňák s Čižnárom pritom zachránili Lipšica aj po jeho dopravnej nehode. Čižnár totiž zrušil metodicky pokyn pre prokurátorov, podľa ktorého za smrteľné dopravné nehody, sa musel navrhovať nepodmienečný trest. Lipšic tak vyviazol s podmienkou a trestom zákazu činnosti, vo výkone ktorých je doteraz, dokonca i vo funkcii šéfa špeciálnej prokuratúry.

Pričom sám Lipšic dávno predtým striktne hlásal nulovú toleranciu pre vstup do právnických povolaní.

OČTK na Slovensku doposiaľ neukončili trestne stíhanie Lipšica za prieskumy verejnej mienky, ktoré si dal urobiť za štátne peniaze na svoju osobu v roku 2006. Teda presne to  isté, čo v Rakúsku urobil Kurz.

V Rakúsku ale Kurz podal demisiu, no na Slovensku Lipšic dodnes nemá neukončené vyšetrovanie a za odmenu sa ešte stal špeciálnym prokurátorom.

Tu vidíme evidentne dvojaký prístup k štátnej korupcii.

Rakúšania nám ukazujú, že korupciu na najvyššej štátnej úrovni treba reálne riešiť.

Dočkáme sa toho aj na Slovensku? Ak sa to stíha v Rakúsku ako je možné, že sa to isté nestíha na Slovensku? Veď sme predsa v EÚ.

Čo vy na to páni bojovníci z koalície proti korupcii?

Na odsúdenie tejto nespornej korupcie Lipšica nie je potrebný ani jeden kajúcnik, lebo u neho existujú nespochybniteľné písomné dôkazy.

Lipšic je bez najmenších pochybnosti  zlodej našich peňazí zo štátneho rozpočtu.

Zakročí Žilinka konečne rázne proti Lipšicovej korupcii a podá už vypracovanú obžalobu?

https://www.youtube.com/watch?v=MeE3vTpXKw0&t=1s

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.