Založ si blog

Policajný prezident Kovařík už mal byť vo väzbe, lebo pomáhal páchateľom trestnej činnosti sa ukryť. Žilinka, Kovařík a Remeta, každý svojím dielom, úspešne rozkladajú trestné konanie.

Prokurátor Remeta tvrdí že vyšetrovateľka Diana Santusová postupovala zákonne a v jej postupe nezistil procesné pochybenie.

Iba policajt Kovařík, v trestnom konaní, podriadený Remetovi, úmyselne zmaril akciu, pri ktorej mali byť zadržaní obvinení z krivých výpovedí, ktorí sú teraz záhadne nezvestní.

Nesporne zákonný postup vyšetrovateľky Santusovej v  akcii zameranej na zadržanie podozrivých  členov skupiny „Takáčovcov“ Csabu Dömötöra, Mateja Zemana, a Petra Petrova, bol nezákonne zastavený.

Vyšetrovateľka informovala dozorového prokurátora, že potom, čo v ranných hodinách bol zadržaný jeden z obvinených, v priebehu 15 minút jej bolo oznámené, že prebiehajúci zásah na zaistenie všetkých troch obvinených je zastavený.

Pokyn na prerušenie akcie vydal policajný prezident Kovařik z dôvodu, že vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby mala obísť svojho nadriadeného a pred svojim riaditeľom zatajiť informácie o tom, že sa bude vykonávať zásah.

Keby mu niečo oznámila, už nič zákonne, by určite nemohla robiť.

Nadriadeným v tomto smere, ale bol len a len dozorujúci prokurátor a nie Kovařík.

Kovařik si sám svojvoľne preveril zákonnosť zásahu. Kým konkrétne bol o preverenie zásahu záhadne požiadaný, však Kovařík neuviedol.

Bol to Mikulec, alebo Matovič?

Kovařík povedal aj to, že pokyn k prerušeniu akcie vydal preto, že o zásahu nevedel riaditeľ Úradu inšpekčnej služby a že celú situáciu spôsobila vyšetrovateľka Santusová „nerešpektovaním interných právnych predpisov“.

Krajský prokurátor Remeta, ktorého prokuratúra, spis dozoruje označil zásah Kovaříka za skutočne neštandardný. Konanie policajného prezidenta Kovaříka si nevie vysvetliť a zdôraznil, že týmto vysoko neštandardným zásahom došlo k zmareniu zaistenia dvoch podozrivých osôb. Ak by aj boli podozrenia na postup vyšetrovateľky a bolo by potrebné skúmať okolnosti žiadosti na nasadenie síl a prostriedkov, toto sa obvykle rieši po vykonaní zásahu.

Remeta mediálne rojčil o neštandardnom zásahu Kovaříka, no Kovaříkov zásah nebol neštandardný, ale zjavne nezákonný.

Remeta totiž skonštatoval že vyšetrovateľka Santusová postupovala zákonne a v postupe vyšetrovateľky nezistil žiadne procesné pochybenie.

Postup Kovaříka bol evidentne nezákonný a Remeta ho mal rovno začať trestne stíhať za zneužívanie právomoci verejného činiteľa a podať okamžite súdu návrh na jeho vzatie do väzby a nie vyplakávať, že Kovařik konal neštandardne.

Iba „údajne“ porušenie interných predpisov jednoducho nemôže byť nadradené Trestnému poriadku, pritom samotný dozorový prokurátor bez najmenších pochybnosti konštatoval, že vyšetrovateľka postupovala zákonným spôsobom.

Policajt Kovařík vulgárne a pritom i verejne marí zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora.

Policajt ale musí rešpektovať prokurátora, tak ako prokurátor musí počúvať sudcu. Taká je hierarchia v trestnom konaní. Nie je možné aby policajt Kovařík hovoril, že Santusová konala nezákonne, keď prokurátor konštatuje, že konala zákonne.

Rovnako ako prokurátor nemôže vyniesť rozsudok miesto sudcu.

Môžeme sa však čudovať tomuto rozkladu?

Rovnako ako trestno-procesnú nadradenosť prokurátora Remetu nerešpektoval policajt Kovařík, tak i prokurátor Remeta nerešpektoval nadradenosť sudcu Okresného súdu Bratislava I, keď nariadil prokurátorovi z Okresnej prokuráturi Bratislava I odísť zo súdneho pojednávania, lebo sudca nemal rúško, hoci pojednávanie vedie trestný sudca nie prokurátor.

Pritom sudca  s konečne záväznou platnosťou vykladá zákon, zjavne i Trestný poriadok, v tom smere, či Mikasove vyhlášky sú, alebo nie sú v rozpore s Trestným poriadkom a prokurátorovi neostáva nič iné len to rešpektovať, lebo v opačnom prípade pácha trestnú činnosť zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Prokurátor je povinný rešpektovať autoritu súdu a keďže ju Remeta nerešpektoval, tak sa dožil toho, že jeho autoritu ako prokurátora nerešpektuje policajt Kovařík.

A tak teraz, keď  prokurátor Remeta povedal že zásah bol v súlade s Trestným poriadkom, tak Kovařík mu povedal, že nebol, lebo interný predpis, ktorý mala  porušiť Santosova je podľa Kovaříka viac ako Trestný poriadok.

Toto sú excesy, ktoré vznikajú za aktívnej účasti prokurátorov typu Remetu pri likvidácii zvrchovanosti súdnej moci v rámci orgánov činných v trestnom konaní.

Policajt nerešpektuje prokurátora, prokurátor sudcu a rozsudky vynášajú médiá a novinári typu Tódovej.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.