Založ si blog

Pellegrini a Fico mohli prijatie zákona o zvýhodnení očkovaných zastaviť, keby sedeli v parlamente a hlasoval proti. Miesto toho robili tlačovky, kde ubezpečovali ľudí, že oni sú proti.

V Piatok sa malo hlasovať o tzv. zákone o zvýhodňovaní očkovaných. Hlasovaniu o samotnom zákone predchádzalo hlasovanie o návrhu na skrátenie legislatívneho konania pre prijatie tohto zákona.

Proti návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie, bola nakoniec Sme rodina, takže koalícia dokázala na podporu zrýchleného hlasovania o Lengvarského návrhu zozbierať len 61 hlasov.

Ak by  opozícia zabezpečila na hlasovanie svojich poslancov, návrh, ktorý by umožnil prijať zákon o výhodách očkovaných v skrátenom legislatívnom konaní by neprešiel.

Koalícia teda vôbec nemusela uspieť. Jej 61 hlasov by nestačilo, ak by poslanci za Hlas a Smer miesto tlačoviek ako sú proti, boli na hlasovaní. Do hlasovania sa zapojilo len 110 zo 150 poslancov. Za bolo len 61 poslancov, proti 48. Ak by sa na hlasovaní zúčastnilo aspoň o 13 opozičných poslancov viac, koalícia by už skrátené konanie nedokázala presadiť.

Poslanci opozičného Hlasu sa na hlasovaní nezúčastnili. V rovnakom čase si zorganizovali tlačovú konferenciu, kde novinárom predseda Peter Pellegríni povedal, že Hlas bude proti. Za Smer sa na hlasovaní nezúčastnilo deväť poslancov vrátane Fica. Z ĽSNS chýbali dvaja. Pre nedostatok hlasov opozície bude môcť parlament o zvýhodňovacom zákone pre očkovaných hlasovať už dnes – v sobotu.

Keďže Kollár a jeho hnutie Sme rodina návrh na skrátenie legislatívneho konania nepodporili, a tým zvyšok koalície nemusel mať dosť hlasov, natíska sa otázka, či absencia poslancov Hlasu a Smeru na hlasovaní bola náhodná.

Môžem vám zodpovedne z vlastnej skúsenosti povedať, že ak by bol Fico, alebo Pellegríni dnes premiér, tak sa dajú zaočkovať ako prví a rovno by schválili aj povinné očkovanie.

Fico robí cirkus okolo vakcín len preto, lebo pred stíhaním ho zachráni úž len pád vlády a zmena mocenských pomerov.

Pellegríni tu zaviedol tvrdý lockdown v čase, keď sme tu mali 16 nakazených a dnes robí tlačovky že on je proti len preto, lebo vidia že väčšina elektorátu je nezaočkovaná.

Udivuje ma preto, že sa stále nájdu ľudia, ktorí ma budú kritizovať, že prečo sa nespájam s parlamentnými a mimoparlamentnými stranami v opozícií voči Matovičovi, bez toho, aby mali predstavu o koho sa to vlastne jedná.

Nuž nespájam sa práve pre to pokrytectvo, čo predviedol aktuálne Hlas a Smer v parlamente.

Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 613).

Hlasovanie o návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie.

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=46234

 

 

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?