Založ si blog

Lipšicovsko-politicko-mediálny diktát polícii a prokuratúre skončil fiaskom.

Ešte 1. septembra 2020 som portálu Eurorešpekt.sk poskytol rozhovor, v ktorom  som zhodnotil horlivú iniciatívu špecializovaného prokurátora v procese s Kočnerom z pohľadu Ústavy a Trestného poriadku bez najmenších pochybnosti ako nezákonnú. https://www.eurorespekt.sk/judr-harabin-navrh-prokuratury-je-nulitny/?fbclid=IwAR3jyEJ_ybtkubARf4BrHU3z8qypVt7D7b8L7uh-zgLyMupa_bfLfWPiZLY

Zrejme sudcovia špecializovaného senátu v kauze Kočner si na poslednú chvíľu uvedomili vážnosť situácie a najmä notorický známy Lipšicovsko-politicko-mediálny diktát orgánom prípravného   konania, ktorý vyvrcholil tým, že prokurátor len aby do dôsledku splnil politickú objednávku sám hrubo arogantne porušil čl. 2 ods. 2 Ústavy a § 276 ods. 1 Tr. por. podaním nezákonného návrhu na doplnenie dokazovania vyfabrikovanou analýzou.

Žiaľ viacerí ústavní činitelia, väčšina ľudí, ale i  mnohí poplatní vyšetrovatelia, prokurátori, sudcovia si až potom, keď sa ich to osobne dotýka uvedomia, že zjavne porušovanie práva aj v kauzách napr. policajnej inšpekcie, Lališa, resp. Kočnera, ktoré sami aj keď len pasívne tolerovali, bolo napokon v konečnom dôsledku aj o nich samotných.

Najjednoduchšie sa dá realizovať zneužívanie práva na viacnásobnom vrahovi, alebo na mediálnym lynčom už dopredu odsúdenej osoby, lebo v záujme „akože verejne prospešného odsúdenia“ politicky vybranej persony už potom netreba dodržiavať právo ani procesnú procedúru.

A to je práve ten najľahší spôsob, ako po takomto osvedčenom precedense môžu momentálni držitelia politickej moci zariadiť odsúdenie akéhokoľvek nevinného človeka.

Na ilustráciu situácie v súdnictve pripájam link na rozhovor, z obsahu ktorého vyplýva ako sa majú správať sudcovia pri narastajúcich tlakoch médií, mimovládok a skorumpovaných politikov na ich rozhodovací proces.

https://www.eurorespekt.sk/sudca-sa-nikdy-nesmie-zaoberat-mediami-vyjadreniami-politikov-verejnou-mienkou-ani-podlahnut-ich-tlaku/

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.