Založ si blog

Chce na Slovensku niekto porovnávať ekonomickú analytiku a erudíciu Sotáka na jednej strane a Matoviča, Hegera, resp. Sulíka na strane druhej?

Predsedovi klubu 500 Sotákovi nepraskli nervy pri opatreniach vlády, iba povedal len a len pravdu, bez zábran, ako vždy predtým a komukoľvek rovno do oči.
Ide o charakterovú črtu typickú pre priamych ľudí. Je to rovný chlap, nie krivák.
Chce snáď v tomto štáte porovnávať ekonomickú analytiku a erudíciu Sotáka na jednej strane a Matoviča, Hegera, resp. Sulíka na strane druhej?
Porovnávať slona s mravcom môžete iba vo svete rozprávok, ale nie v reáliách znalostnej ekonomiky, ktorá by mala dobre fungovať.
Soták je osobitná persona, ktorého si v riadení ekonomiky štátu, práve pre jeho výnimočnú profesionálne odbornú originalitu a čestnosť nemohli a ani nedovolili, pokiaľ ide o komunikáciu s ním samotným, odmietať Mečiar, Dzurinda, Fico, ale ani Radičová, lebo vedeli, že je to na prospech štátu a spoločnosti.
„ Divadelný šašek, národohospodársky impotent a škodca zemský, Matovič“, ale áno.
Soták je jeden z mála na Slovensku, ktorý nebral pôžičky od štátu na privatizáciu, aby ich následne nesplácal. I napriek tomu dlhodobo udržuje vysokú zamestnanosť na Horehroní s nadštandardnou úrovňou v rovine sociálno-vzdelanostno-mzdovej. Je iniciátorom vzkriesenia, ako aj realizátorom súčasného duálneho školstva v Podbrezovej. Navyše zrekonštruoval tiež hrad. Ľudia si ho tam veľmi vážia a majú radí.
Navyše aj v zahraničí je vnímaný ako zodpovedný, dôveryhodný podnikateľ a partner.
Bol som osobne aj s manželkou svedkom toho, akú úctu a vážnosť mu prejavoval český prezident Klaus, ktorý ako ekonóm asi vedel prečo.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.