Založ si blog

Úmyselná schizofrénia Čaputovej. O akom právnom štáte hovorí Čaputová, keď hrubo porušuje ústavu a zákony a sama osobne konkrétnymi skutkami likviduje právny štát

Úmyselná schizofrénia Čaputovej. O akom právnom štáte hovorí Čaputová, keď hrubo porušuje ústavu a zákony a sama osobne konkrétnymi skutkami likviduje právny štát?

Z prejavu Zuzany Čaputovej na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii sme sa dozvedeli, že „aby právny štát fungoval, potrebujeme silné inštitúcie či uvedomelých občanov a že právny štát nebude fungovať bez zodpovedných politických lídrov, ktorí budú princípy právneho štátu brániť a presadzovať..“

V prejave nás obohatila ešte o svoje skúsenosti, že ak sa sústredíme pri justícii iba na jej nesprávne chápanú nezávislosť, môže to viesť k jej vlastnej degenerácii a zneužitiu a preto treba chrániť hodnoty právneho štátu.

Pripomeňme si teda doterajšie účinkovanie Čaputovej vo vzťahu k dodržiavaniu práva. Pretože je to práve Čaputová, ktorá sa nechala neústavne inaugurovať za prezidentku hoci ústavný súd ešte nerozhodol o volebnej sťažnosti a volebný proces tak nebol ukončený a nie je ukončený ani doteraz.

Rovnako aj advokátsku registráciu získala podvodom, keď sa podvodne zapísala do komory advokátov.

Bola to tiež Čaputová, ktorá vymenovala Kočnerovho komplica trestne stíhaného Michala Kováča ml. za veľvyslanca s odôvodnením, že trestné stíhanie bude aj tak zastavené, pretože jeho stíhanie považovala len za formalitu. Syn prezidenta Kováča je opäť obvinený v kauze Technopol, kde dostali spolu so svojim komplicom Kočnerom milosť. Spolu s Mečiarovými amnestiami parlament zrušil aj milosť Kováčov ml., nie však Kočnerovi. Podľa Čaputovej je však len otázkou času, kedy obvinenie Kováčovi ml. bude zrušené. 

Je to znova Čaputová, ktorá parlamentom definitívne odmietnutý Istanbulský dohovor chce alibisticky v súčinnosti s Dankom a Pellegrinim riešiť až po voľbách, keď je predpoklad, že sa moci chopí ultra liberálna úderka, ktorá Istanbulský dohovor víta a chce ho neústavne i napriek už nesúhlasnému, nezameniteľnému a nezrušiteľnému rozhodnutiu parlamentu ratifikovať.

A je to opäť Čaputová, kto do Súdnej rady vymenovala trestne stíhaného sudcu Meszárosa, ktorý bude napríklad z tejto funkcie posudzovať etiku ešte nestíhanej Jankovskej a ktorý bude onedlho spolurozhodovať pri voľbe nového predsedu Najvyššieho súdu. Čím vyslala jasný signál orgánom činným v trestnom konaní, vrátane súdu, že ňou vymenovaný člen Súdnej rady má byť oslobodený.

Keď som ohlásil kandidatúru na predsedu Najvyššieho súdu, tak Čaputová už preventívne vyhlásila, že v prípade že voľby na predsedu Najvyššieho súdu nedopadnú podľa jej predstáv, to znamená že ak si Súdna rada zvolí niekoho iného než očakáva ona, tak víťaza nevymenuje. 

Súdnu nezávislosť si evidentne Čaputová predstavuje tak, že sudcovia budú potvrdzovať rozsudkami iba to, čo ona v médiách vyhlási za správne. Nevedno či tak koná z neznalosti fungovania súdnej moci, alebo z dôvodu, že sa nevie odpútať od svojho predchádzajúceho mimovládkového zamestnávateľa, ktorý zrejme aj zabezpečil jej podvodné zapísanie do Komory advokátov a takto si spoločne predstavovali reformu justície. 

Čaputová je bez najmenších pochybnosti zatiaľ úspešným likvidátorom právneho štátu na Slovensku.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?