Založ si blog

Falošná kajúcnosť prokurátora Kanderu, alebo to bol Trnkov a napokon aj  Kočnerov mopslík?

Falošná kajúcnosť prokurátora Kanderu, alebo to bol Trnkov a napokon aj  Kočnerov mopslík?

„Veľmi ma mrzí, že tridsať rokov po revolúcii som sa dožil situácie, že sa pomaly hanbím povedať, kde pracujem,“ uviedol prokurátor Jozef Kandera na krste knihy Slovenská mafia. Kandera pracoval 24 rokov v justícii, bol aj sudcom Najvyššieho súdu. Posledných desať rokov je prokurátorom Generálnej prokuratúry.

„Za 24 rokov sa človek všeličo dozvie o svojich kolegoch. Boli to síce len domnienky, ale teraz sa ukazuje, že slovenské súdnictvo, ale aj polícia, prokuratúra či advokácia je oveľa hlbšie zasiahnutá tým marazmom, ako sme si pred rokom či dvoma mysleli,“ povedal Kandera a dodal že Dobroslav Trnka mal nadštandardné vzťahy s mafiánom Kočnerom. „Vedeli sme, za kým chodil Kočner na prokuratúru. Jeho Ferrari sme videli parkovať na Gorkého ulici.“ 

Podľa neho však netušili, čo rieši s Trnkom. „Aký to malo rozmer, sme sa dozvedeli až z médií a dosť nás to zaskočilo. Mrzí ma, že tridsať rokov po revolúcii som sa dožil situácie, že sa pomaly hanbím povedať, kde pracujem. Neviem, či sa to podarí dať do poriadku za jednu generáciu.“

https://www.aktuality.sk/clanok/743276/prokurator-kandera-vedeli-sme-ze-kocner-chodil-za-trnkom-pred-budovou-stalo-jeho-ferrari/

Toľko úprimné slová prokurátora Kanderu a teraz zopár skutočností s ktorými sa už Kandera v médiách nepochválil. Tento Lipšicov lokaj pôsobil na Najvyššom súde, kde sa viac ako práci venoval mimovládnym združeniam Za otvorenú justíciu a Sorosovej organizácii Via Iuris, odkiaľ vyšla aj Čaputová. Za Lipšica dokonca odišiel z Najvyššieho súdu stážovať na jeho ministerstvo, tuším ako vedúci úradu, alebo riaditeľ trestného odboru. 

Keď som sa v roku 2009 vrátil z postu ministra na Najvyšší súd, dal som urobiť revíziu spisov u tých sudcov, kde bolo podozrenie, že nič nerobia. Medzi nimi aj Kanderu, ktorý si zrejme myslel, že krytie od Lipšica ho oslobodzuje od pracovnej činnosti. Práve u neho som našiel neskončené spisy  tenké ako žiletka vyše dvoch rokov, čo bol výsledok jeho práce. Tak som pripravil ihneď i na neho disciplinárne návrhy. On pochopil, že som mnou nie sú žarty a tak utiekol zo súdu na generálnu prokuratúru, kde ho prichýlil generálny prokurátor Dobroslav Trnka. (To je ten, čo Lipšicovi potvrdzoval pravosť prepisu so Sadikim, za ktorý po prehratom súde mi bude musieť zaplatiť prokuratúra odškodné.)

Tento Kandera bol na generálnej prokuratúre 10 rokov Trnkov lokaj, ktorého používal i na zakrývanie trestnej činnosti a teraz, keď je Trnka na odpis, tak sa odvážne pustil do jeho kritiky a predstiera zhrozenie zo stavu justície, ktorú by „on Kandera“rád očistil.

Keď ako minister som skracoval súdne konania a chodil som na kontroly na súdy, tak vtedy so sorošovskými sudcami podpisoval proti mne petície ako Päť viet, Stopäť viet a pod. a pritom Kočnerove auto ani raz neparkovalo pred budovou Najvyššieho súdu, resp. ministerstva. 

No keď bol u Trnku a dokonca pravidelne vídaval že tam chodí Kočner na Ferrari, vtedy petície za odvolanie Trnku neinicioval. 

Nemôže sa ani vyhovárať, že nevedel kto bol Kočner. Jeho trestná činnosť je známa už od čias, keď spolu s Michalom Kováčom ml. v kauze Technopol  dostali obaja amnestie, aby sa vyhli odsúdeniu.

Charakter tohto prokurátora z partie Čaputovej Via Iuris a Združenia za otvorenú justíciu dokladá fakt, že keď mu Trnka poskytol azyl na prokuratúre, kam zutekal z Najvyššieho súdu pred disciplinárnym stíhaním za prieťahy v konaní, tak mu bol dobrý a robil mu mopslíka a zrejme aj Kočnerovi a teraz keď je Trnka v koncoch, tak ho začne okydávať a predstierať zdesenie z toho, čo sa tam dialo.

Pritom desať rokov sledoval, ako tam Kočner chodí na Ferrari Neprotestoval a neoznámil to ani Lipšicovi. Nerobil im náhodou servis?

Prečo asi? Vyhovovalo to jemu, Trnkovi i Lipšicovi?

Alebo si uvedomil súvislosti až teraz, keď už to neohrozuje jeho funkciu a môže z toho mediálne ťažiť, aby sa stal vhodným adeptom sorošovcov na generálneho prokurátora?

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.