Založ si blog

Strana VLASŤ nikdy nedovolí, aby sa Slovensko  vzdalo suverenity v prospech Bruselu alebo USA, či iných štátov.

Strana VLASŤ nikdy nedovolí, aby sa Slovensko  vzdalo suverenity v prospech Bruselu alebo USA, či iných štátov.

Po nedávnych európskych voľbách sa významne zmenilo obsadenie administratívnych a politických štruktúr EÚ. Napriek tomu vidíme, že aj tieto novo personálne obsadzované štruktúry verklíkujú a pripravujú sa pokračovať v starej neefektívnej politike. Mám na mysli do nekonečna rozoberaný tzv. brexit, či nanucovanie ilegálne dovážaných migrantov, politické „vyrábanie“ neposlušných štátov a snahu o stále silnejšiu centralizáciu moci do rúk Bruselu.

Bruselské politické elity opakovane prichádzajú s tými istými návrhmi údajne na riešenie masovej migrácie. Ale vo svojej podstate ide vždy iba o skrytú snahu pokračovať v totálnom zahlcovaní Európy ilegálne dovážanými osídlencami z Afriky a Ázie. Nepočúvajú nič, čo im mnohé členské štáty hovoria. Akoby sa nevedeli poučiť. Napriek logickým argumentom normálnych ľudí a normálnych členských štátov a napriek stovkám nezvratných dôkazov o klamstvách a devastujúcich reálnych dopadoch tejto protizákonnej fanatickej aktivity politikov Bruselu, neprestávajú. Ľudia sa chcú vo vlastnom dome cítiť v bezpečí. Masová migrácia im tento pocit vzala.

Únia musí slúžiť národným štátom a nie naopak. Strana Vlasť navrhne v tejto súvislosti otvorenie otázky návratu k pôvodnému modelu spoločného trhu ako k jedinému základnému účelu spájania sa štátov do Európskej únie. Ostatné otázky musia zostať, resp. vrátiť sa späť do suverénnej kompetencie členských štátov. Prípadná spolupráca alebo spoločné postupy štátov tým nie sú ohrozené. Rozhodovanie však bude vždy robiť suverénny štát. 

Európa má dnes množstvo vnútorných problémov, s politickým a sociálnym napätím, s korupciou a mohutnou administratívou, ktorá chce obhájiť vlastnú existenciu a preto stále produkuje nové a nové, často zbytočné regulácie. Európa, bez pocitu vnútorného poriadku a bezpečnosti občanov, plná porušovania zmlúv, zvýhodňovania jedných voči druhým, plná porušovania ľudských práv a slobôd a plná diametrálne odlišných názorov na jej budúcnosť nebude schopná konkurovať vo svete. Takéto problémy sa nevyriešia ešte silnejšou centralizáciou moci alebo dokonca vytvorením superštátu z tejto medzinárodnej organizácie. Ale politické elity Únie tvrdohlavo presadzujú práve diktát Bruselu. Spomeniem napríklad nanucovanie Istanbulského dohovoru štátom, ktoré ho odmietajú. Tento dohovor vo svojej podstate ničí prirodzené vzťahy medzi mužom a ženou a je v úplnom rozpore s našimi zákonmi a našou Ústavou v mnohých svojich ustanoveniach. Dohovor výslovne žiada, že sa máme vzdať svojich tradícií, morálneho a spoločenského vnímania a rešpektovania rodu, výslovne žiada, že nesmieme naďalej uznávať prirodzenú úlohu matky a otca v živote rodiny a výchove detí. Národná rada SR pritom už jasne a verejne tento dohovor odmietla a nesúhlasila s jeho ratifikáciou. Ak ale EÚ nerešpektuje to, čo povedali naši najvyšší predstavitelia zákonodarnej moci a aj napriek tomu nám neustále natláča Istanbulský dohovor, či ilegálne dovážaných migrantov a ďalšie devastačné sociálne experimenty, tak sa musíme všetci v Európe zamyslieť ako ďalej. To isté platí napríklad aj o slobodnom rozhodnutí občanov Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska o odchode z EÚ. Akési neustále bojovanie proti odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ je prejavom krajnej neúcty k demokracii, k ľuďom, ktorí sa už v platnom referende sami slobodne rozhodli, čo chcú.

Vinou dlhodobej neschopnosti politických elít v Bruseli viesť Úniu, je dnes táto bez jasnej vízie v hlbokej kríze vlastnej identity a perspektívy. Alibistické všeobecné poučovanie smerom k EÚ, že ak nechce byť objektom, ale tvorcom svetového usporiadania, musí si jasne zadefinovať svoje miesto v ňom a súčasné jedným dychom podporovanie stupňujúcich sa aktivít NATO na východných hraniciach Európy, či nezákonných sankcií proti Ruskej federácii naozaj situácii nijako nepomôže. Svetovým hráčom sa naše Slovensko nestalo ani tým, že náš minister, ako si to on sám namýšľa, kandidoval na post Generálneho tajomníka OSN. Ak si niektorí naši politici myslia, že sa máme ešte aj vzdať našej suverenity v prospech Bruselu alebo USA, či iných štátov, tak o akom postavení Slovenska ako dokonca údajného svetového hráča to tu hovoria. Úctu si musíme získať rešpektovaním medzinárodného práva, dôslednou ochranou vlastných národných záujmov a politikou tvorby dobrých vzťahov medzi štátmi. 

Európa si vôbec nemusí najprv definovať svoje miesto vo svete a až potom riešiť vnútorné problémy, ale presne naopak. Nikdy sa nestane vo svete vyrovnaným  a prosperujúcim partnerom pokiaľ nebude stabilnou a dobrovoľne spolupracujúcou skupinou suverénnych štátov užívajúcich si výhody dobre organizovaného spoločného trhu. Európa sa musí vážne zamyslieť nad tým, čo vlastne dnes podporuje a kam nás to všetkých vedie. Takto žiaľ dnes pracuje na svojom sebazničení. Nepozdáva sa mi, že v európskych a našich štátnych štruktúrach máme aj my takých zástupcov, ktorí ľahkovážne svojimi extrémnymi liberálnymi postojmi pracujú na urýchľovaní deštrukcie Európskej únie. Vážne tak ohrozujú aj postavenie Slovenska vo svete. Sme to my, normálni občania Slovenska, kto máme zdravý rozum, cit a morálku postavenú na ľudských hodnotách. Ide o našu spoločnú vlasť. O našom osude a postojoch aj vo vzťahu k EÚ musíme rozhodovať sami. Máme vlastné historické skúsenosti a výlučnú zodpovednosť za náš národ.

JUDr. Štefan Harabin

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"