Založ si blog

Patria poslanci, ktorí hlasovali za porušovanie zákona do parlamentu, alebo do „iného zariadenia“?

Patria poslanci, ktorí hlasovali za porušovanie zákona do parlamentu, alebo do „iného zariadenia“?

Parlament doteraz v tajnej voľbe navolil štrnásť adeptov na post sudcov ústavného súdu a ďalších štyroch navolil vo verejnej voľbe, lebo na základe požiadavky strany Most Híd sa parlament uzniesol, že bude postupovať nezákonne. Zákon totiž hovorí, že  aj opakovaná voľba je tajná. Nie je preto možné, aby poslanci vôbec diskutovali o tom či budeme alebo nebudeme dodržiavať zákon. Preto ani výsledok takejto činnosti parlamentu nemá byť podkladom na menovanie sudcov ústavného súdu, pretože tajná voľba nie je v zákone len tak. 

Ona musí byť tajná, lebo keď adept vie, kto o ňom ako hlasoval, tak to môže viesť k znefunkčňovaniu  ústavného súdu. Lebo pri akýchkoľvek poslaneckých návrhoch na ústavný súd, by mohli byť sudcovia vylučovaní pre zaujatosť, lebo rozhodujú vo vzťahu k návrhu, ktorý predložil poslanec, ktorý hlasoval proti nemu, resp. v jeho prospech. Práve pre toto je voľba tajná, aby to nevedeli. Navyše tu teraz máme dve kategórie adeptov. Tých, ktorých zvolili v tajnej voľbe a tých, ktorých zvolili vo verejnom hlasovaní a ktorých zaujatosť, ako som už povedal, môžu v budúcnosti namietať všetci predkladatelia poslaneckých návrhov na ústavný súd, ktorí za nich vo verejnej voľbe nehlasovali.

No v prvom rade nie je možné, aby poslanci hlasovali o tom, či budeme, alebo nebudeme dodržiavať zákon. 

Oni totiž nehlasovali o tom či bude voľba verejná, lebo tá musí byť zo zákona tajná, oni hlasovali o tom, či budeme, alebo nebudeme dodržiavať zákon. 

Keď už chceli , tak mali zmeniť právnu úpravu o voľbe sudcov ústavného súdu, aby sa stala voľba verejnou a nie verejným hlasovaním za adeptov na sudcov ignorovať zákon.

Táto nezákonnosť sa potom prenesie aj na nižšie úrovne. Sudcovia si povedia, načo rozhodovať podľa zákona, keď ani náš zákonodarný zbor to nerobí? Policajti prestanú pokutovať porušovanie zákona a podnikatelia sa zhodnú že načo platiť dane, veď ani poslanci nedodržujú zákon? A takto si krok po kroku zlikvidujeme štát.

A ešte jedna zaujímavosť právnej schizofrénie v podaní predsedu SaS Sulíka. Práve v tom čase totiž vrcholil snem SaS, ktorý v tajnej voľbe volil predsedu strany. Sulík k svojmu zvoleniu povedal, že si už nič demokratickejšieho nevie predstaviť, ako byť zvolený v tajnej voľbe.  No v prípade voľby ústavných sudcov  už tvrdil v parlamente presný opak. 

Ďalšou perlou bolo, keď sa zástupca prezidentskej kancelárie, ktorý mal na vypočutí posudzovať odbornosť adeptov na ústavný súd pýtal, aký majú názor na to, že si niektorí politici blokujú ľudí a vymazávajú komentáre na svojom facebooku. Podľa Čaputovej „právneho poradcu“ Kubinu je zrejme toto najväčší problém ústavnej praxe na Slovensku, pretože sa na to pýtal každého jedného kandidáta na ústavného sudcu.

Mám vážnu obavu o osud našej vlasti, ak moc v nej budú mať v rukách politici s takýmto pohľadom na právny štát a je jedno či už z radov koalície, alebo opozície.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.