Založ si blog

Kotlebovci a liberálni extrémisti zjednotení v neúcte k našim osloboditeľom. VOJNA S POMNÍKMI: ĽUDIA BDITE!

Kotlebovci a liberálni extrémisti zjednotení v neúcte k našim osloboditeľom.

VOJNA S POMNÍKMI: ĽUDIA BDITE!

 

V poslednom čase sa čoraz častejšie vyskytujú názory niektorých verejných činiteľov, ospravedlňujúce kroky zastupiteľstva Prahy 6 ohľadom premiestnenia pamätníka maršala I.S. Koneva a všeobecne spochybňujúce úlohu Červenej armády pri oslobodzovaní v Európe. 

Pripomeňme si niektoré historické fakty a  k čomu tieto trendy môžu viesť.

Jednotky 1. ukrajinského frontu pod velením maršala I.S. Koneva v máji 1945 oslobodili Prahu od nacistov. Tento historický fakt nemožno vyvrátiť. Obyvatelia českého hlavného mesta na znak vďaky postavili významný pamätník, ktorý je poctou desiatkam tisíc padlých. Je veľmi smutné, že miestne úrady vo svojom donquichotskom ťažení proti soche nezohľadnili výzvy verejnosti a českého vedenia, aby zabránili takémuto vývoju udalostí. Navyše by si vedenie Prahy 6 už mohlo všimnúť že geopolitická situácia sa mení, takže z hľadiska ich ambícií im už ušiel vlak.

Som presvedčený, že každý chápe, že boj proti pomníkom sovietskych vojakov-osloboditeľov je súčasťou rozsiahlej kampane zameranej na prepísanie histórie Druhej svetovej vojny a skreslenie rozhodnutí Norimberského tribunálu.  Pozorujem, že aj na Slovensku existujú obdobní takzvaní odborníci na históriu, ktorí sa usilujú oslabiť úlohu Červenej armády pri oslobodení Európy. 

V tejto súvislosti spomeniem napríklad Docenta Mazureka, ktorý v akomsi kotlebovskom straníckom rádiu odkazoval nevzdelanému Harabinovi, že nie Anglosasi  ale Stalin vraždil Slovanov, zamieňajúc si pritom celé historické obdobia.

V priestoroch Národnej rady Slovenskej republiky nedávno otvorilo Ruské veľvyslanectvo výstavu „Holokaust. Likvidácia. Oslobodenie. Záchrana.“ Výstava pomôže pochopiť, koho jednotky 1. ukrajinského frontu pod velením maršala I.S. Koneva oslobodili napríklad aj z nacistického tábora Osvienčim a aký rozhodujúci význam mali tieto udalosti pre prežitie miliónov ľudí.

Tentoraz však našich parlamentných Sorošovcov holokaust nezaujal, keďže nebol zobrazený zo správnych ideových pozícii. Okrem opozičných poslancov výstavu odignorovala aj Čaputová.

Práve z radov ich liberálnych prívržencov pochádzajú ľudia, ktorí pravidelne poškodzujú napríklad pamätník osloboditeľov v Košiciach, skrývajúc to za akýsi antikomunistický odboj. 74 rokov po vojne však ide už o dosť oneskorený prejav „odvahy“, hlavne ak im dnes už za to nič nehrozí. Bez toho aby si to uvedomovali, stali sa len súčasťou  revízie histórie zo strany tých, čo pošliapavaním histórie dláždia cestu k moci revanšistom a novým extrémistickým politickým silám. 

Vojna s pomníkmi v Európe je rovnaké barbarstvo ako ničenie historických svätýň v Afganistane a Egypte, či búranie chrámov v Sýrii a Kosove.

Protipólom liberálnych extrémistov sú skupiny, ktoré velebia systém štátu, ktorý po boku Hitlera bojoval proti slovanským národom v Sovietskom zväze. V tejto neúcte k našim osloboditeľom je ich postoj zhodný s liberálnymi extrémistami. Ich predstavitelia si nikdy neuctili sovietskych padlých lebo rovnako ako liberálny extrémisti ich nepovažujú za našich osloboditeľov. 

Na výročie povstania SNP potom vyvesujú čierne zástavy. 

V prípade kotlebovcov však môžeme povedať že našťastie.

Lebo ak by zaujali proruský postoj a začali sa pasovať za nositeľov nejakých všeslovanských ideí, tak tieto myšlienky zdiskreditujú rovnako, ako sa im podarilo zdiskreditovali národne myšlienky, ktoré vďaka nim získali prívlastok extrémistické a fašistické. Rovnakú nálepku by potom získal aj súčasný výklad historických udalostí. 

Pripomínam, že kým tu neboli kotlebovci, národné a vlastenecké sily nikdy neboli označované za extrémistov.

Preto sa zamyslime nad historickými skutočnosťami a uvedomme si, že revanšizmus sa derie k moci rôznymi spôsobmi, jedným z nich je boj proti pomníkom ľudí, ktorí zvíťazili nad fašizmom.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.