Založ si blog

Voľba ústavných sudcov v parlamente.

Vážení priatelia,

To, čoho sme v posledných dňoch svedkami pri voľbe nových ústavných sudcov v parlamente, je totálne zlyhanie celého parlamentu a všetkých poslancov Národnej rady.

Politické kupčenie a personálna korupcia pri výbere sudcov pri voľbe v NRSR len umocňuje potrebu odňatia tejto právomoci parlamentu a potvrdzuje jedinú správnu cestu – dať túto kompetenciu odpolitizovanej súdnej rade.

Môžeme len hádať, čo bolo dôvodom zablokovania voľby sudcov. Nevedeli sa jednotlivé strany koalície dohodnúť na počte „tých svojich“? Presadzoval si niektorý koaličný partner viac miest na Ústavnom súde ako mu prináležalo podľa akejsi dohody? Porušil niekto z koaličných partnerov dohodu o tom, že Ficovi sa bez obštrukcií dá miesto ústavného sudcu? A čo malo byť odmenou za tento ústupok? Ak bola situácia skutočne takáto, čím iným ako kupčením – s tak vážnou vecou ako miesta ústavných sudcov – sa to dá nazvať?

Aké sú skutočnosti v pozadí divadla, ktorého sme boli svedkami, môžeme naozaj len hádať.

Opakujem to opäť – ústavný sudca musí byť nezávislý! Nesmie byť pod vplyvom, či tlakom žiadneho politika! Ak chceme, aby Ústavný súd pracoval nezávisle, správne a spravodlivo, treba ho odpolitizovať. A ak voľba prebieha tak, že sa kupčí s miestami a menami, je samozrejmé, že o objektivite a vykonávaní spravodlivosti po nástupe sudcu do úradu nemôže byť reč!

Dlhodobo na tento problém upozorňujem a dopredu som upozorňoval na riziká, ktoré pri voľbe ústavných sudcov poslancami Národnej rady hrozia. Mainstream moje tvrdenia ignoroval a mnohí ich označovali za konšpiráciu.

Ja ponúkam riešenia. Viem, ako túto situáciu napravíme, keď sa mi podarí zvíťaziť v prezidentských voľbách. Milí priatelia, dajte mi Vašu dôveru a uvidíte, ako má vyzerať právny štát. Garantujem Vám, že ho nastolím.

Žiaľ už teraz vidiet že táto kultúra politického kupčenie sa už premieta aj do prezidentských volieb medzi dobre známych kandidátov a ja ju odmietam. Rovnako odmietam scenár poslanca ĽSNS, aby občiansky kandidát robil dohody s akoukoľvek politickou stranou. Lebo by stratil štatút nezavislosti od politikov a politických strán.

 

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.