Založ si blog

Vymenuje Čaputová za ministra Sulíka, ktorý ma video s Kočnerom a video o uplácaní poslancov pri voľbe generálneho prokurátora? Kiska urobil precedens, keď nevymenoval Ráža ml. za ministra pre fotografie s Kaliňákom.

 

 

Keď v roku 2018 odstúpil minister vnútra Róbert Kaliňák, predložila vláda prezidentovi na vymenovanie nového ministra. Pre tento post si dezignovaný premiér Peter Pellegrini, ktorý v tom čase skladal vládu po demisii svojho straníckeho šéfa Róberta Fica, vybral Jozefa Ráža ml. Syn známeho rockera dovtedy pôsobil na ministerstve zdravotníctva, kam prišiel s vtedajším šéfom rezortu Tomášom Druckerom. Médiami následne obletela fotografia z oslavy Kaliňákových 40. narodenín z roku 2011, na ktorej bol okrem podpredsedu Smeru práve aj Ráž ml.

Strana SaS sa vtedy vyjadrila, že fotografia dokazuje, že Ráž ml. je predĺženou rukou Kaliňáka a preto neveria, že by dokázal zabezpečiť vyšetrenie dvojnásobnej vraždy, ktorá otriasla Slovenskom.

S Rážom na čele vnútra sa nestotožnil ani prezident Andrej Kiska. Rozhodol sa pre zásadný krok, urobil precedens a zamietol návrh od Pellegriniho na zloženie kabinetu.

„Posledné, čo dnes potrebujeme, sú ďalšie nekonečné diskusie a podozrenia o tom, kto bol s kým na motorkách a oslavách narodenín, alebo ďalšie špekulácie o personálnych prepojeniach. Ako hlava štátu to nepripustím, toto nie je cesta k obnoveniu dôvery. Preto som požiadal o nový návrh,“ vyhlásil vtedy Kiska.

V sobotu má Čaputová vymenovať ministrov novej vlády. Medzi nimi je aj Richard Sulík, ktorý má nie fotografiu, ale rovno video s obžalovaným Kočnerom, kde ešte aj dohadujú voľbu, generálneho prokurátora.

Pritom z ďalšieho videá medzi Trnkom a Kočnerom je nesporné, že na túto voľbu investovali Haščák a Kočner, každý samostatne po milión EUR.

Ak bol teda u Kisku dôvod nevymenovať Ráža ml. za ministra pre fotografiu s Kaliňákom, nevymenovanie Sulíka pre video s Kočnerom a pre uplácanie poslancov, musí byť absolútnou samozrejmosťou.

Ak Čaputová nechce znížiť latku morálnych kvalít a bezúhonnosti ministerských kandidátov, tak nesmie Sulíka vymenovať, na základe Kiskovho precedensu za ministra. Uvidíme, či Čaputová uprednostní minimálne morálne kritéria po vzore Kisku, alebo dvojaký meter a nad neporovnateľne väčším deliktom Sulíka zavrie oči a vymenuje ho.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.