Založ si blog

Kolíkovej reforma je v rozpore s princípom Európskeho Dohovoru o základných ľudských právach a slobodách. Sústo 400 miliónov EUR, pekná vianočná nádielka pre daňových poplatníkov.

Ide o Kolíkovej nie reformu, ale deformu justičného systému.
Jej cieľom je zmariť prístup k súdu občanovi, ktorému Matovič a spol. postupne likviduje základné ľudské práva.
Najprv sa berú občanom ľudské práva a následné i prístup k spravodlivosti. Treba im zamedziť a sťažiť dovolania sa ukradnutých práv na súde. Presne v tých istých intenciách, že najprv sa likvidujú nemocnice a počet lôžok, počty lekárov a sestričiek a potom roníme slzy nad tým, že nemocnice nestíhajú pokryť bežný chrípkový vírus.
Zavedenie Najvyššieho správneho súdu do sústavy súdnictva znamená posilnenie právnej destability a zníženie právnej istoty. Najvyšší súd, ústavný sud a najvyšší správny súd budú tie isté právne predpisy vykladať v troch líniách.
Cez Kolikovej rozmar padne vyše dvadsať okresných a väčšina krajských súdov. Ľudia pritom plačú pre dlhé súdne konania a nízky počet sudcov sa sťažuje na množstvo sporov.
Kolíková reformuje súdnictvo len a len preto, aby zvýšila politický vplyv na súdnu moc. Včas a vhodne preložený sudca bude jednoducho úprimne vďačný.
Súdna rada dostane kompetenciu hodnotiť rozhodovaciu činnosť sudcu. Jej predseda Mazák sa už preslávil „od politikov nezávislým výkladom“, že počas núdzového stavu Ústava neplatí. Núdzový stav je však naďalej v platnosti. Aj pohyb sudcov sa teda môže udiať „nezávisle od Ústavy“.
Kolíková, ale mlčí o tom, čo urobí s verejne známou nečinnosťou súdov. Súdy rozhodujú pritom o množstve banalít. Systém opravných prostriedkov vedie každú smiešnosť od okresného cez krajský až na najvyšší súd. A potom nazad, od okresu po najvyšší súd. Ping – pong, zdola nahor, zhora nadol. Ministerka si toto akosi nevšimla.
Je správne, že u sudcov majetkové priznania sa sprísňujú. Ale prečo sa nezavadzajú aspoň na doterajšiu sudcovskú úroveň majetkové priznania pre poslancov, prezidenta, ministrov, štátnych tajomníkov, šéfov ústredných orgánov štátnej správy, policajtov, vyšetrovateľov, daniarov, colníkov, ale aj u Mazáka, resp. členov Súdnej rady.
Veď podľa doterajších mediálnych poznatkom tam je najväčšia super korupcia.
Racionálna reforma sa robí vždy aj v záujme úspor, ale Kolíková chce na ňu „ešte vynaložiť 400 miliónov EUR“. Pritom plánuje zrušiť asi 25 súdov, čiže by logicky mala ušetriť peniaze a rekonštrukcie sa dajú robiť cez prácu väzňov a nie cez firmy jej blízke, bez obstarávacieho konania za núdzového stavu.
Nejde náhodou tiež o korupciu?
Sústo 400 miliónov EUR pekná nádielka pre daňových poplatníkov.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.