Založ si blog

Čaputovú a Pellegriniho slušní ľudia, antinacisti a antifašisti by nemali pustiť k pamätníkom SNP vzdávať  hold jeho obetiam.

76 výročie Slovenského národného povstania som si dnes s rodinou uctil pri pamätníku padlým v Hranovnici-Dubine.

Bez najmenších pochybnosti je nesporné, že Slovenské národné povstanie sa hneď v úvode stalo spojencom antifašistickej koalície a vtedajšie protihitlerovské mocnosti povstalcom priznali štatút partnera.

Napriek problémom, ktoré SNP sprevádzali, spontánne vystúpenie našich otcov, dedov a pradedov, občanov malého štátu, sme povinní si pripomínať ako významnú udalosť, ktorá bola najväčším odporom proti veľkej nacistickej mocnosti v strednej Európe.

Nájdu sa však kolaboranti, ktorí robia z obetí vinníkov a z vinníkov obete. Snažia sa meniť minulosť, deformujú pravdu s jediným cieľom vymazať historickú identitu slovenského národa.

Žiaľ, sme dnes svedkami prepisovania dejín aj na medzinárodnej úrovni. V súčasnosti sa rozmáha nenávistná politika ultrafašistických liberálov, ktorú reprezentuje prevažná časť elít v EÚ.

Nebolo preto prekvapením, že členské štáty EÚ, vrátane Slovenska v decembri 2019 nehlasovali za prijatie Rezolúcie na 74. zasadnutí valného zhromaždenia OSN č. GA/SHC/4281 proti glorifikacii nacizmu,  neonacizmu a iných praktík, ktoré prispievajú k posilňovaniu súčasných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, xenofóbie a súvisiacej intolerancie.

Jedným z kľúčových bodov uznesenia je odsúdenie vojny s pomníkmi bojovníkov proti nacizmu a fašizmu, ktorá v niektorých krajinách naberá na obrátkach,  ako aj  odsúdenie odhaľovania memoriálov a monumentov príslušníkom SS a rôznym kolaborantom, ako aj  organizovanie  pochodov  a fakľových sprievodov nacionalistov a neonacistov. Zároveň sa vyjadruje hlboké znepokojenie nad pokusmi povýšiť na  hrdinov tých členov zločineckých ozbrojených oddielov Waffen-SS, ktorých odsúdil Norimberský tribunál,  ako aj tých, čo bojovali proti protihitlerovskej koalícii, spolupracovali s nacistickým hnutím a páchali vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti.

Považujem za vrchol farizejského pokrytectva, keď Pellegrini a Čaputová si pripomínajú nacistické obete SNP a na druhej strane v decembri 2019 v pozíciách najvyšších ústavných činiteľov sa nezasadili za to, aby Slovensko hlasovalo za prijatie rezolúcie proti glorifikácii nacizmu.

Nie je žiadnym tajomstvom, že najmä na Ukrajine, v Poľsku, Pobaltí a posledne i  v Bielorusku sa objavujú fašisticko – nacistické politické skupiny, voči ktorým oficiálne štátne štruktúry nepostupujú s dostatočnou rozhodnosťou.

Dokonca sme nedávno so znepokojením zaregistrovali, že v Prahe, títo pohrobkovia nacistov povalili sochu maršala Koneva a odhaľujú  sochu hitlerovskému prisluhovačovi Vlasovovi.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.