Založ si blog

Vymenuje Čaputová za ministra Sulíka, ktorý ma video s Kočnerom a video o uplácaní poslancov pri voľbe generálneho prokurátora? Kiska urobil precedens, keď nevymenoval Ráža ml. za ministra pre fotografie s Kaliňákom.

 

 

Keď v roku 2018 odstúpil minister vnútra Róbert Kaliňák, predložila vláda prezidentovi na vymenovanie nového ministra. Pre tento post si dezignovaný premiér Peter Pellegrini, ktorý v tom čase skladal vládu po demisii svojho straníckeho šéfa Róberta Fica, vybral Jozefa Ráža ml. Syn známeho rockera dovtedy pôsobil na ministerstve zdravotníctva, kam prišiel s vtedajším šéfom rezortu Tomášom Druckerom. Médiami následne obletela fotografia z oslavy Kaliňákových 40. narodenín z roku 2011, na ktorej bol okrem podpredsedu Smeru práve aj Ráž ml.

Strana SaS sa vtedy vyjadrila, že fotografia dokazuje, že Ráž ml. je predĺženou rukou Kaliňáka a preto neveria, že by dokázal zabezpečiť vyšetrenie dvojnásobnej vraždy, ktorá otriasla Slovenskom.

S Rážom na čele vnútra sa nestotožnil ani prezident Andrej Kiska. Rozhodol sa pre zásadný krok, urobil precedens a zamietol návrh od Pellegriniho na zloženie kabinetu.

„Posledné, čo dnes potrebujeme, sú ďalšie nekonečné diskusie a podozrenia o tom, kto bol s kým na motorkách a oslavách narodenín, alebo ďalšie špekulácie o personálnych prepojeniach. Ako hlava štátu to nepripustím, toto nie je cesta k obnoveniu dôvery. Preto som požiadal o nový návrh,“ vyhlásil vtedy Kiska.

V sobotu má Čaputová vymenovať ministrov novej vlády. Medzi nimi je aj Richard Sulík, ktorý má nie fotografiu, ale rovno video s obžalovaným Kočnerom, kde ešte aj dohadujú voľbu, generálneho prokurátora.

Pritom z ďalšieho videá medzi Trnkom a Kočnerom je nesporné, že na túto voľbu investovali Haščák a Kočner, každý samostatne po milión EUR.

Ak bol teda u Kisku dôvod nevymenovať Ráža ml. za ministra pre fotografiu s Kaliňákom, nevymenovanie Sulíka pre video s Kočnerom a pre uplácanie poslancov, musí byť absolútnou samozrejmosťou.

Ak Čaputová nechce znížiť latku morálnych kvalít a bezúhonnosti ministerských kandidátov, tak nesmie Sulíka vymenovať, na základe Kiskovho precedensu za ministra. Uvidíme, či Čaputová uprednostní minimálne morálne kritéria po vzore Kisku, alebo dvojaký meter a nad neporovnateľne väčším deliktom Sulíka zavrie oči a vymenuje ho.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.