Založ si blog

Všetci v kampani označovali zdravotníctvo za prioritu, a teraz nikto z víťazov, nemá o tento rezort záujem. Väčší povolebný výsmech voličom som ešte nevidel.

 

Počas celej kampane sme počúvali,

ako každý ide pomáhať ľuďom,

zlepšiť zdravotníctvo,

k lekárovi bez čakania,

zrušiť doplatky za lieky,

niektorí dokonca podmieňovali otvorenie poslednej parlamentnej schôdze, preplatením liekov pre konkrétnych onkologických pacientov.

Voľby sa skončili a o post ministra zdravotníctva neprejavuje záujem nikto z bojovníkov za jeho zlepšenie z novej koalície. Každý chce, hospodárstvo, dopravu a financie. Teda rezorty kde sa da zarobiť a nie kde sa da pomôcť ľuďom.

Väčší povolebný výsmech voličom som ešte nevidel.

Už pred dvoma rokmi a potom aj počas prezidentskej kampane som hovoril, že ročne u nás zomrie na vyliečiteľné choroby 5000 ľudí zbytočne. Po dvoch rokoch to po mne začali opakovať všetky politické strany. Človek preto logicky očakával, že o post ministra zdravotníctva bude veľký súboj, hlavne v zmysle, že kto efektívnejšie zabráni rozkrádaniu a zachráni viac zbytočne vyhasnutých životov. Ale nič! Rezorty ktoré tieto strany najviac akcentovali v predvolebnej kampani ako zdravotníctvo, školstvo, sociálne veci ostali na hlave víťaza volieb, bez záujmu ostatných koaličných partnerov. Ten však tieto rezorty nielen, že nevie ako viesť, ale nevie ich ani obsadiť schopnými ľuďmi, ktorí by mali vôbec páru ako daný rezort funguje, hoci všetci nás tu presviedčali, že majú najlepšie kandidátky, plné odborníkov, ktorí boh vie prečo sa v daných rezortoch nikdy nepresadili.

Len na porovnanie, zdravotný tím strany Vlasť viedol človek, ktorý za štát vyhral arbitráž nad Pentou, ktorý vie o fungovaní zdravotných poisťovní všetko, lebo sám vytvoril softvérový systém, ktorý zdravotným poisťovniam odsúhlasuje elektívnu zdravotnú starostlivosť. A ktorý na ministerstve zdravotníctva aj pracuje a vie presne kde, čo a ako uniká. Miesto toho v OĽaNO zatiaľ zúfalo vyberajú z dvoch-troch kandidátov, lebo sami nevedia koho tým poveriť.

Na post ministra vnútra je navrhovaný človek, ktorý spolu s Ivanom Rudolfom prerozprával do televízie Markíza Lipšicom vyfabrikovaný prepis rozhovoru medzi Harabinom a Sadikim. Tomu Sadikimu, ktorému Grendelov šéf Lipšic v súčinnosti so Šimkom, udelili behom 24 hodín slovenské občianstvo, aby zmarili jeho vydanie cez medzinárodný zatykač do Švajčiarska. Tomu Sadikimu, ktorého Najvyšší súd, keď som mu predsedal odsúdil na 22 rokov.

Tento pastier Lipšicovho novinárskeho stáda, s ktorým kryli Kaliňákovu nezákonnú policajnú inšpekciu proti rozhodnutiu Najvyššieho súdu, bude dohliadať nad Kaliňákovými kauzami a ďalej politizovať a rozkladať políciu, tentoraz pod Lipšicovým vedením.

Nie náhodou Lipšic a Kaliňák pravidelne chodili na turné po USA.

Ďalšou predvolebnou adeptkou na tento post bola bábkoherečka Remišová. Vskutku kvalifikovaná osoba, ktorá doteraz nevie zaujať ani stanovisko ku kriminálnym kauzám svojho predsedu, napriek tomu, že ho videla na vlastné oči na usvedčujúcom videu.

Miesto tejto paródie na ministrov, strana Vlasť ponúkala nášho experta na bezpečnosť, ktorý si za svoju kariéru prešiel všetkými zložkami polície od obvodného oddelenia až po útvar osobitného určenia, z ktorého odišiel potom, čo ho začali „modré gorily“ zneužívať na politicky marketing. Stačí si spomenúť na zatýkanie Mečiara, či mafiána „Piťa“ pomocou helikoptéry a zlaňovania do jeho domu, hoci sa deň predtým sám dostavil na políciu. Miesto zatknutia ho pustili domov, aby potom za asistencie televíznych štábov mohli vysielať živý prenos z teatrálneho zatykania, zbytočne riskujúc životy chlapov z útvaru.

Náš expert je aj aktuálny majster sveta v dynamickej streľbe a podieľa sa na výcviku všetkých špeciálnych útvarov a aktívne háji práva strelcov na držanie zbrani. Je to človek, na ktorom dnes závisí, či budú môcť ľudia v budúcnosti nosiť zbrane, poľovníci používať broky, športoví strelci s čím trénovať, lebo nikto iný okrem neho na Slovensku za práva držiteľov zbraní nič nerobí, vrátane ĽSNS ktorá si ale vylepí bilbord, že ochráni práva držiteľov zbraní, pritom keď ich tento človek oslovil s konkrétnymi materiálmi čo treba v parlamente urobiť, tak sa s ním ani nestretli.

Ako  sudca, ktorý sa európskymi smernicami o zbraniach a strelive zaoberal, môžem zodpovedne povedať, že o tom čo treba urobiť, aby sa ochránili práva držiteľov zbraní nemajú v ĽSNS ani potuchy. Ľutovať však môže 200 tisíc držiteľov zbraní, ktorých práva z tejto zostavy už nikto neobháji.

Ďalším rezortom s tragickým obsadením bude ministerstvo zahraničných vecí, kde sa nám rysuje ako minister zahraničia, zamestnanec americkej mimovládky Jaroslav Naď. Po tomto sa nám ešte aj judáš Lajčák bude zdať ako dobrá voľba.

Strana Vlasť mala v prvej desiatke troch ľudí, schopných zastávať tento post. Boli nimi bývalí diplomati a veľvyslanci vo Veľkej Británii a v Ríme, ako aj naša omladina s ukončeným diplomatickým vzdelaním v Petrohrade a skúsenosťami zástupkyne honorárneho konzula.

Ministerstvo spravodlivosti má viesť osoba figurujúca vo výročných správach Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti, ktorú som z ministerstva spravodlivosti preto vyhodil, pani Kolíková.

Ešte ani vláda nevznikla a už nám odkázala, že zabudnite na zdravotníctvo, školstvo, sociálnu oblasť, spravodlivosť.

Zabudnite na ozdravenie polície a vyšetrenie káuz a spravodlivé procesy. Rozsudky budú vynášať médiá, mimovládky a právny zástupca poškodenej v súčinnosti s nesvojprávnym špeciálnym súdom. A tak sa nečudujme, keď vrah za dvojnásobnú vraždu Kuciaka a jeho priateľky dostane 10 rokov a Kočner s Ruskom 19 rokov za falšovanie cennej listiny v štádiu pokusu, ale v neprospech USA.

A to ešte nie sú pri moci!

 

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.