Založ si blog

Znásilnené základné slobody

Znásilnené základné slobody

Blíži sa výročie Novembra´89 a teda aj čas, kedy médiá hlavného prúdu oprášia pravdo-láskovú muníciu, ktorou nás budú unisono ostreľovať. Presstitúti budú spievať oslavné ódy na dobu, ktorú teraz žijeme, lebo ak ste si to stále nevšimli, konečne máme demokraciu a od raja na zemi nás delí už len pár (k)rokov…
Realita je však iná. Každý, kto nechodí s klapkami na očiach, vidí, že trhlina na narýchlo nahodenej fasáde pravdy a lásky je čoraz väčšia. Vlastne tá fasáda už celá opadáva a ukazuje sa, že bola nahodená na starú známu stavbu, v ktorej si naďalej bahnia staré necnosti. A tak aj táto naša slobodná doba má svoje zoznamy novinárov, ktorí majú pre svoju nekorektnosť či skôr neochotu spolupracovať so systémom dištanc v médiách hlavného prúdu, svojich nepohodlných vedcov, ktorých verejné vystúpenia sú neželané, dokonca aj autorov píšucich, hovoriacich či spievajúcich o aktuálnych témach inak, ako je žiaduce. Áno, aj tento režim zakazuje vystúpenia spevákom či kapelám a, rovnako ako kedysi, sa správy o tom šíria len medzi fanúšikmi, takže zvyšok krajiny si pokojne žije vo svojej konzumnej nevedomosti.
Sloboda prejavu a právo na informácie ‒ základné práva a slobody zakotvené v naše ústave ‒  sú bežne porušované s ospravedlnením, že je to v záujme demokracie, alebo bez akéhokoľvek ospravedlnenia. Kníhkupectvá diskriminujú pre systém nepohodlných autorov, médiá hlavného prúdu na svojich internetových stránkach „moderujú“ diskusie k horúcim témam (migranti, Istanbulský dohovor, LGBTI, NATO, Rómovia…) či dokonca ich ani neotvárajú. A bohorovne napíšu, že „diskusia bola zrušená, pretože obsahovala príspevky šíriace antisemitizmus, vulgarizmy, homofóbiu a iné prvky totalitného myslenia.“ Demokraciu si rozvracať nedáme!
Strach v sieti
Na YouTube uverejňujem videá so svojimi komentármi k aktuálnym udalostiam 2,5 roka. Za ten čas som nahral 70 videí a nikdy nebol pri ich zverejnení žiadny problém. Uvádzam pravdivé, overené a overiteľné informácie, nešírim nenávisť ani extrémizmus, preto som sa začudoval, prečo mi tento týždeň YouTube zablokoval video o Marakéšskej deklarácii, ktoré som sem dal ešte v mája tohto roku. Zablokovali ho bez udania akéhokoľvek dôvodu, bez slova vysvetlenia.
Zo svojej karty som na stránku Facebooku, ktorú spravujem, pripojil originál tohto zablokovaného videa. Za necelý deň malo takmer 1600 zdieľaní a 40 000 pozretí. A zrazu aj Facebook môj príspevok odstránil. Pritom neuviedol ani jediný argument, ktorým by preukázal extrémizmus, rasizmus, xenofóbiu či inú fóbiu a -izmus, dokonca si nedali ani len tú námahu, aby mi vyčítali neschopnosť realistického vyhodnotenia politickej situácie… Moje video neobsahovalo ani jednu jedinú nepravdivosť, skrátka nebol dôvod ho blokovať, takže ho radšej neuviedli. Demokraticky mi však umožnili podať akože odvolanie, no na minipriestore, kam sa nevmestí ani len názov zákona, ktorý porušili. Odvolanie, aké nečakané, zamietli. Opäť bez vysvetlenia.
Čo by sa asi dialo, keby som ja ako sudca bez odôvodnenia niekoho odsúdil? Bez dôkazov, bez argumentov, bez akéhokoľvek vysvetlenia. Nezmysel? Prečo? A niekoho len tak z titulu vlastníctva či v mene vyššej (finančnej, korporátnej, ideologickej…) moci odsúdiť na verejné mlčanie a zakázať mu slobodne sa vyjadrovať, to je v poriadku?
Povedzme si to na rovinu. Niektorí majú plnú hubu ľudských práv, no ak ide o právo občanov na informovanosť a právo na slobodu prejavu, tak tam prísne selektujú. O niektorých témach skrátka nemôžeme slobodne diskutovať. Tam sme dospeli. A zdá sa, že Marakéšska deklarácia je tiež takou témou. No ale ak to nie je Pandorina skrinka, tak prečo ju neotvoriť?  Prečo je nutné cenzurovať diskusiu? Tá je predsa vždy prospešná, patrí k princípom demokracie. Iba ak by nebola…
Zásah do prezidentských volieb
Facebook a YouTube hrubo pošliapali moje právo na slobodu prejavu. Keďže svoje konanie nijako neodôvodnili, mám vážny dôvod domnievať sa, že po tom, čo sa zverejnili informácie, že sa budem ako národný kandidát uchádzať o funkciu prezidenta Slovenskej republiky, stal som sa nepohodlným (video bolo na YouTube od mája a zrazu v novembri začalo prekážať?) a to je príčina, prečo ma blokujú.  Prezident totiž môže veľa „nezvratného“ zvrátiť, preto tento zásah do prezidentských volieb. Lebo presne tak to vnímam.
Na presadzovaní chorej multi-kulti ideológie a deštrukcii našich tradícií (od tradičnej rodiny cez kresťanské hodnoty až po existenčnú sebestačnosť) sa podieľajú politici, korporácie, médiá a časť tretieho sektora štedro dotovaná zo zahraničia. A aby všetko hladko postupovalo, prijímajú sa potrebné zákony. Ako ten spred dvoch rokov.
25. októbra 2016 schválili poslanci NR SR vládny návrh Zákona o uznávaní a výkone majetkového rozhodnutia vydaného v trestnom konaní v Európskej únii a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Práve tá časť „o zmene a doplnení niektorých zákonov“ je tu najdôležitejšia. Medzi nimi je totiž umne skrytá aj zmena Trestného zákona a Trestného poriadku, končí prezumpcia neviny a po novom bude musieť občan dokazovať štátu, že je nevinný: „ …súčasne sa modifikuje aplikačná definícia extrémistického materiálu podľa ods. 8 jeho negatívnym vymedzením a ústupu od pôvodnej dikcie, ktorá od orgánov činných v trestnom konaní v rámci kvalifikácie vyžadovala dokazovanie úmyslu podnecovať nenávisť, násilie a ďalšie nežiaduce javy.“
Štát týmto umožnil odsudzovať ľudí aj za to, čo si myslia, ak sami nedokážu preukázať súdu, že si to nikdy nemysleli. Také novodobé  kladivo na čarodejnice.  Za dverami už čaká aj právo šaría, tak uvidíme, čo vyhrá. Ja stále verím, že zdravý rozum.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.