Založ si blog

Dá si Čaputová urobiť psychoanalýzu, či môže byť na čele štátu?

Dá si Čaputová urobiť psychoanalýzu, či môže byť na čele štátu? 

Lebo ako excelentná právnička, si chce dať urobiť právnu analýzu, či môže vypovedať Istanbulský dohovor. 

Strana Vlasť jej ponúka bezplatnú právnu pomoc.

Hoci máme parlamentnú demokraciu, Čaputová si zrejme myslí, že máme prezidentskú diktatúru. Vyhlásila totiž, že nebude rešpektovať rozhodnutie vlády a parlamentu o vypovedaní Istanbulského dohovoru. Premiér na základe rozhodnutia parlamentu požiadal prezidentku, aby informovala Radu Európy o tom, že Slovenská republika sa nestane zmluvnou stranou genderového dokumentu známeho ako Istanbulský dohovor. 

Čaputová svoj odmietavý postoj vyjadrila ešte skôr než na to dostala oficiálne poverenie. Vyjadrila pochybnosti, či vypovedanie Istanbulského dohovoru je v kompetencií prezidenta a chce si dať urobiť právnu analýzu, ako má tento dohovor vypovedať. Je to to isté ako keby  ja  ako sudca som si dal urobiť právnu analýzu o tom ako mám páchateľa  vinného z vraždy odsúdiť a uložiť mu trest. Čaputová chce alibisticky riešiť Istanbulský dohovor až po voľbách, keď je predpoklad, že sa moci chopí ultra liberálna úderka, ktorá Istanbulský dohovor víta a chce ho neústavne i napriek už nesúhlasnému rozhodnutiu parlamentu ratifikovať.

Keďže doteraz bola Čaputová prezentovaná, ako excelentná právnička, mohla by si tu analýzu urobiť aj sama. Ak jej právna erudícia ale na to nestačí, že strana VLASŤ spustila bezplatnú právnu pomoc a jej právnu dilemu je schopná vyriešiť vo veľmi krátkom čase a tak, aby znovu nekonala protizákonne a neústavne.

Nie ako keď sa podvodne  zapísala do komory advokátov, alebo sa dala inaugurovať bez rozhodnutia Ústavného súdu o volebnej sťažnosti. 

Tiež nemožno opomenúť keď vymenovala trestne stíhaného Meszárosa do Súdnej rady, alebo pre  podvod trestne stíhaného Michala Kováča za veľvyslanca v Spojených arabských emirátoch. Vtedy nepotrebovala žiadnu analýzu, keď vopred bez rozhodnutia príslušného súdu ohlásila, že Kováč ml. bude aj tak oslobodený. Zasahovala tak bezprecedentne do práce vyšetrovateľov a nezávislej  prokuratúry a súdu.

Záver, ktorý z jej doterajšieho pôsobenia v úrade vyplýva je jednoznačný. Nevie čo má robiť. Ukazuje to i jej potreba dať si urobiť právnu analýzu, ako má vypovedať Istanbulský dohovor. 

Rovnako jej potom na záver odporúčam, aby si dala urobiť psychoanalýzu, že či môže byť na čele štátu, alebo nie.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.