Čaputová, Fico, Lajčák,  Pelegrini ale aj Danko s Bugárom bez hanby podporujú oslavovanie nacizmu

24. decembra 2019, stefanharabin, Nezaradené

Čaputová, Fico, Lajčák,  Pelegrini ale aj Danko s Bugárom bez hanby podporujú oslavovanie nacizmu

V OSN prijali rezolúciu k boju proti oslavovaniu nacizmu. Slovensko sa zdržalo hlasovania a potom sú jeho predstavitelia znepokojení, keď niekto poškodí židovský cintorín.

Valné zhromaždenie OSN prijalo návrh rezolúcie k boju proti oslavovaniu nacizmu. Dokument dostal názov Boj proti oslavovaniu nacizmu, neonacizmu a iným foriem, ktoré prispievajú k eskalácii moderných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, xenofóbie .V uznesení sa tiež zdôrazňujú obavy OSN, ktoré sa týkajú „využívania informačných technológií, internetu a sociálnych sietí, najmä k oslovovaniu detí a mládeže neonacistickými skupinami. Pre dokument hlasovalo 133 krajín, Spojené štáty a Ukrajina sa tradične postavili proti, 52 štátov vrátane Českej republiky, Slovenska a Izraela sa zdržalo hlasovania…

Keď SR zastúpená ministerstvom zahraničia odmietne zahlasovať za rezolúciu v OSN, ktorá bojuje proti oslave, nacizmu, extrémizmu a xenofóbii, tak potom je jej znepokojenie pre vandalizmus na židovskom cintoríne pokrytecké.

Zvlášť zo strany prezidentskej kancelárie, ktorá ešte za prezidentovania Čaputovej predchodcu bezprecedentne zasiahla do nezávislosti justície, keď Kiska v podobnom prípade intervenoval u generálneho prokurátora, aby prepustil z väzby páchateľa, ktorý poškodil pomník sovietskych osloboditeľov od nacizmu. Z opačného politického spektra je zas SNP označované ako puč proti Slovenskej štátnosti, oslobodenie od fašizmu sa prezentuje ako okupácia a velebí sa ľudácky režim.

Tieto činy nie sú ojedinele len u nás. V Čechách došlo k poškodeniu sochy maršala Koneva, dokonca tam zastupiteľstvo presadzuje postaviť pomník Vlasovcom, kolaborantom s jednotkami SS, ktorých zločiny odsúdil aj norimbersky tribunál. Banderovci pochodujú s fakľami v uliciach Kyjeva a nacisti z Waffen SS pochodujú za účasti vládnych predstaviteľov v Lotyšsku, Estónsku a Litve. Nikto z oficiálnych predstaviteľov Slovenska však neprotestuje.

Treba sa preto opýtať Čaputovej,  Fica, Lajčáka,  Pelegriniho ale aj Danka s Bugárom, či  je oficiálnou politikou SR podpora nacizmu a fašizmu, keď sa Slovensko zdržalo hlasovania v OSN pri rezolúcii odsudzujúcej oslavy nacizmu a prekrúcania histórie.

Tiež sa v tejto súvislosti pýtam ministra ktorý už je vyše roka v demisii, prečo na rozdiel od chorvátskeho ministra zahraničia mlčí a nepodáva protestné nóty, keď premiér susednej krajiny zasadá pod mapou veľkého Uhorska. 

Lebo keď Orbán bránil svoji krajinu pred migrantmi, alebo keď rušil Sorosovu univerzitu v Budapešti, vtedy všetci títo pokrytci mali plne ústa kritiky a znepokojenia. No teraz keď ide o provokáciu Maďarska voči susedným krajinám, tak mlčia a nevedia sa našej vlasti zastať.

Maďarskému národu želám, aby tomu porozumeli aj maďarskí politici. 

A Slovensku želám, aby ho v zahraničí začal konečne zastupovať niekto iný ako judášsky alibista neminister Lajčák.