Založ si blog

Harabin už v roku 2009 presadil uznanie genocídy Arménov i napriek odporu Američanov. Kde bol vtedy enfant terrible Mazurek, super legislatívec ĽSNS?

Harabin už v roku 2009 presadil uznanie genocídy Arménov i napriek odporu Američanov. 

Kde bol vtedy enfant terrible Mazurek, super legislatívec ĽSNS?

Turecko si minulý týždeň predvolalo amerického veľvyslanca po tom, čo Snemovňa reprezentantov Kongresu USA oficiálne uznala vraždenie Arménov v Osmanskej ríši v rokoch 1915-17 za genocídu.

Za arménsku genocídu sa označuje hromadné vyvraždenie 1,5 milióna Arménov jednotkami osmanských Turkov. 

USA tento krok urobili z dôvodu, aby sa pomstili Turecku za to, že nad ním a nad jeho aktivitami v Sýrii strácajú kontrolu. Rovnako z dôvodu, že ako člen NATO nekupuje americké ale ruské zbrane.

V skutočnosti im je genocída Arménov prinajmenšom ľahostajná, keďže ešte nedávno poľovali na mňa práve z dôvodu, že som genocídu Arménov ako prvý minister spravodlivosti z členských krajín EÚ presadil do nášho Trestného zákona. Znamenalo to že holokaust už nebol výlučne židovský, ale aj arménsky. Stali sme sa tak reálne prvou krajinou v EÚ, ktorá prelomila tabu a uznala genocídu Arménov. Po nás to potom urobili Gréci a Cyperčania a nedokončili to Francúzi.  Za tento počin som dostal najvyššie štátne vyznamenanie od hlavy Arménskej apoštolskej cirkvi Garegina ll. a od prezidenta Arménska. 

Iba pre úplnosť: Arménsko PRVOU krajinou na svete, ktorá už v roku 301 prijala kresťanstvo ako štátne náboženstvo, až potom to bolo Gruzínsko a Konštantínopol.

Doma sa pokúšali so mnou stretnúť veľvyslanci USA a Turecka. Ako podpredseda vlády a minister spravodlivosti som nemal záujem sa stretávať s veľvyslancami. Predložiť tento zákon do parlamentu mi neodporúčal ani vtedajší minister zahraničia Ján Kubiš. Bol by to vraj nebezpečný precedens, ktorý by ohrozil vzťahy s Tureckom v rámci NATO a že Američanov si rozhneváme a ani nám to nedovolia.

Povolenie som si nepýtal, do parlamentu som to predložil cez vládu ako zákon kde sa zvyšuje spodná sadzba za popieranie holokaustu a zákon obsahoval aj časť, kde sa uzákonilo, že genocída-holokaust je aj arménsky. Poslanci to odhlasovali bez toho, aby to čítali a tak zemetrasenie nastalo až vtedy, keď už bol zákon prijatý a konečne si niekto poriadne prečítal jeho znenie.

Je to zároveň zúfalý, ale reálny obraz o tom, akí právne „fundovaní“ ľudia prijímajú zákony v parlamente.

V súvislosti s prijatím zákona o arménskej genocíde ma zvlášť zarmucuje ešte jedna vec. Hoci som si za tento svoj počin vytrpel svoje, trinásť rokov na to sa tu objaví „legislatívny enfant terrible“ z ĽSNS, ktorý bez toho, aby poznal históriu a politické súvislosti, začne robiť senzačné odhalenia, že Harabin zvyšoval trestné sadzby za holokaust z dôvodu, aby režim mohol prenasledovať jemu podobných. A tým pádom nie je skutočný pronárodný politik.

Dôvody prečo som zvýšil nepodstatným a zanedbateľným spôsobom spodnú sadzbu z 3 na 6 mesiacov (v praktickej rovine vždy iba na platforme podmienečného trestu odňatia slobody) nebolo prenasledovanie kotlebovcov, ktorí v tom čase ani neexistovali, ale predloženie zákona v parlamente, do ktorého sa dala zakomponovať aj genocída Arménov. 

Išlo o mimoriadne citlivú záležitosť týkajúcu sa prvých kresťanov na svete v štátoprávnej rovine s medzinárodnoprávnym dosahom a dopadom.

Politika sa dá robiť prezieravo, ale aj tak, že si nevidíte ďalej od nosa. Strana Vlasť ju bude robiť určite tak, že sa nám to v budúcnosti zhodnotí. Tak ako v prípade Arménska, kde je Slovensko naveky zapísane ako prvá krajina EÚ, ktorá utrpenie ich ľudu uznala a každá slovenská delegácia ktorá Arménsko navštívi, má osobitne postavenie oproti ostatným. 

Čo myslite, dočká sa niekedy Slovensko podobného ocenenia aj vďaka  Mazurekovi?

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.