Založ si blog

Čaputovou do Súdnej rady vymenovaný trestne stíhaný sudca Meszáros bude  posudzovať etiku ešte nestíhanej Jankovskej.

 Čaputovou do Súdnej rady vymenovaný trestne stíhaný sudca Meszáros bude  posudzovať etiku ešte nestíhanej Jankovskej.

Po prevalení sa podozrení voči bývalej štátnej tajomníčke Monike Jankovskej, prichádzajú požiadavky od politikov voči Súdnej rade, aby sa Jankovská nemohla vrátiť na krajský súd a pokračovať vo funkcii sudcu.

Súdna rada vytvorila zo svojich členov vlastnú etickú komisiu. Medzi členmi je aj Lajos Mészáros, ktorého do Súdnej rady arogantne vymenovala Čaputová. Bývalý sudca ústavného súdu, Mészáros, ktorý bol predtým právnikom na roľníckom družstve je trestne stíhaný. Spôsobil vážnu dopravnú nehodu s porušením dôležitých povinností. Ústavný súd ho nevydal na trestné stíhanie, ale vo februári mu vypršal mandát ústavného sudcu a tým sa mu aj imunita pred stíhaním skončila. 

Tento trestne stíhaný člen etickej komisie Súdnej rady má posudzovať etiku v prípade Jankovskej, ktorá je zase podozrivá z brania úplatku a komunikácie s Kočnerom. Ďalšou členkou komisie je predsedkyňa Súdnej rady Praženková, ktorá nedávno Jankovskú navrhla na ústavnú sudkyňu, čo odôvodnila tým, „že jej odborné i morálne kvality sú predpokladom pre výkon funkcie ústavného sudcu.“ 

Táto istá Praženková chystá na mňa ďalšie disciplinárne stíhanie. Tentoraz za to, že som mal tlačovú konferenciu, kde som oznámil, že budem lídrom na kandidátke politickej strany Vlasť. Miesto toho, aby podala návrh na ústavný súd pre zjavne neústavný zákon lex Harabin, ktorý diskriminuje iba sudcov (nie, ale prokurátorov, policajtov, notárov, resp. exekútorov) v ústavnom práve na prístup k funkciám aj napríklad v parlamente, ide riešiť následok tejto neústavnosti, ktorú prijal parlament. 

Ani Praženková, ani minister spravodlivosti Gábor Gál však disciplinárne stíhanie nezačali, keď sudcovia (napr. Paluda, Kliment, Berthotyová, Čimo) v prospech konkrétnych politických strán podpisovali evidentne politickú petíciu za zrušenie amnestií. 

Rovnako nekonajú v prípade sudcov, ktorí sú členmi mimovládneho združenia Za otvorenú justíciu (Berthotyová, Čimo, Hrubala atď.), ktorú podľa neoficiálnych informácii riadi americká ambasáda. 

Pritom ide bez najmenších pochybnosti o politickú organizáciu, ktorá má v svojich orgánoch členov zahraničím platených mimovládkarov ako napr. Bútora a za spolupracovníkov politikov ako napr. Mazák (SOP), posledne poradca politika Kisku. 

Prečo na nich doposiaľ nepodali disciplinárne návrhy? Veď ide o dlhodobú politickú činnosť všetkých tam prítomných sudcov podprahovo presadzujúcich v rozhodovacom procese šialenú ultra liberálnu ideológiu (gender, LGBTI, pedofíliu a zvrátene sexuálne deviácie).

Zatiaľ v histórii Slovenska neprekonateľný rozsah politizácie justície predviedol nedávno minister spravodlivosti Gábor Gál, keď počas rozhodovania senátu Najvyššieho súdu, pred samotnou budovou Najvyššieho súdu demonštratívne protestoval za ním želaný výsledok súdneho rozhodnutia. 

 

A napokon, keď sú politici nespokojní s návratom Jankovskej do funkcie sudcu, čo im bráni prijať v parlamente aj zákon lex Jankovská, ako prijali lex Harabin. Hlasoval za jeho prijatie takmer celý parlament, pritom u mňa nebolo ani len podozrenie z úplatku, alebo kontaktov s Kočnerom.

Ale aspoň ukázali, ako sa vie politická kasta, ktorá nám ukradla vlasť aj nezávislú justíciu, rýchlo zjednotiť, keď niekto ich systém fungovania naozaj ohrozuje.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.