Fico, čo nám vlastne povedal o stave justície? Len to, čo práve on s mimovládkami v rozhodujúcej miere v justícii úspešne spoluvytváral.

7. septembra 2019, stefanharabin, Nezaradené

Fico, čo nám vlastne povedal o stave justície? Len to, čo práve on s mimovládkami v rozhodujúcej miere v justícii úspešne spoluvytváral.

Predseda strany Smer Fico vo svojom poslednom prehlásení upozornil, že orgány činné v trestnom konaní a súdy, často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. Ako povedal:

„Rešpektujem rozsudok Najvyššieho súdu proti poslancovi NR SR pánovi Mazurekovi, ale zaraďujem ho do kategórie mediálnych. Ak sú naše orgány činné v trestnom konaní a súdy také aktívne pri výrokoch, očakávam, že sa budú rovnako aktívne zaoberať výrokmi pána Trubana o drogách pred mladými ľuďmi alebo vážnym podozrením, že s drogami obchodoval. Potom budem pozerať na ostatný výrok (súdu) o Milanovi Mazurekovi úplne inak”

Akú už len má váhu rozhodnutie najvyššieho súdu a následne aj postavenie jeho predsedu keď ešte aj líder aktuálne najsilnejšej politickej strany a bývalý premiér dáva na margo rozhodnutí najvyššieho súdu takéto vyhlásenia. Aj keď hlavným motívom tohto prejavu bolo skôr zabezpečenie si spojenca po budúcoročných voľbách, keďže preferencie liberálnych strán v prieskumoch rastú. Nakoniec, Fico sám uviedol že predsedovi ĽSNS Kotlebovi závidí, ako mu médiá naháňajú percentá a že už viackrát upozorňoval nato, že orgány činné v trestnom konaní a súdy rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. 

V podstate ale Fico nepriamo podporuje Čaputovú v jej vyhláseniach, že rozhodnutia súdov sú tu nakoniec len mediálnou zlatou malinou a v konečnom dôsledku ide len o to aký postoj zaujmú súčasní politickí lídri spolu s ich mediálnou liberálnou mašinériou. 

O odňatí mandátu poslancovi za ĽSNS Mazurekovi rozhodoval senát vedený sudcom Paludom, ktorý pred časom kandidoval za SaS. Ide presne o prototyp sudcu, akých by Čaputovej „slušní ľudia“ s pomocou tretieho sektora radi pretlačili do všetkých rozhodujúcich pozícii v justícii. Paluda bol už odhalený Čarnogurským, že kradol diéty. SaS ho musela Z kandidátky stiahnuť po tom, čo jeho sestra prišla do parlamentu vykričať ako ju okradol o dedičstvo. Sudca s takýmto charakterom nemá žiadny problém vyniesť rozsudok, v ktorom zbaví poslanca mandátu na objednávku. V podstate rozhodol tak, ako si slniečkárska prezidentka želala.

Svoju kandidatúru na predsedu Najvyššieho súdu som stiahol. Čaputová totiž už vopred rozhodla, že keď voľba v Súdnej rade nedopadne podľa jej predstáv, tak nového predsedu nevymenuje.

Do Súdnej rady nedávno nominovala trestne stíhaného sudcu Meszárosa. A že bude hlasovať tak, ako si Čaputová želá, nemusíte mať pochybnosti. Pre občana je to však obraz o tom, kam sa bude uberať justícia pod vedením mimovládok a ich dosadenými figúrkami. Politicky motivovane rozsudky ako v prípade Mazureka sa ujdú každému, kto nebude s liberálnymi fašistami za jedno. 

Rovnako sa budú rozhodovať aj majetkove spory, kde rozsudky budú v prospech toho, kto ma bližšie k liberálnej kaste a nebude sa súdiť napríklad s ESETom. Na odsúdenie Kisku potom môžeme rovno zabudnúť. Budeme sa len diviť tak, ako sme sa divili v prípade vymenovania Kočnerovho komplica, trestne stíhaného Michala Kováča ml. za veľvyslanca. Tu sa Čaputová neriadila  jeho charakterovým profilom.

Kandidatúru na predsedu Najvyššieho súdu som ohlásil len preto, aby v našej vlasti platila spravodlivosť a zákony. Stiahol som ju potom, čo privilegovaná kasta dala najavo, že sa chystá justíciu sprivatizovať, na čom sa ja nemienim podieľať.

Naša vlasť je ohrozená, lebo zákony v nej neplatia pre všetkých rovnako. Čoskoro oznámim konkrétne kroky ako nastoliť poriadok a zaručiť, aby v našej vlasti platila spravodlivosť pre každého. Viem čo treba urobiť, ako to urobiť a nebojím sa to urobiť. 

Na záver už len dodám, že Fico sa až teraz spamätáva, keď tento systém, ktorý v rozhodujúcej miere pomáhal vytvárať ho požiera. Úspešne ho 12 rokov budoval spoločne s mimovládnymi organizáciami, ktoré cez ministerstvá štedro dotoval a tieto ultraliberálne mimovládky potom zastrašovali súdy. Teraz sa chudák sťažuje že súdy vynášajú rozsudky pod tlakom médií, no treba mu tiež pripomenúť, že to bol práve on kto spolurozdelil súdnictvo a spoluvytváral špeciálny súd, špeciálnu prokuratúru a vytvoril aj NAKA. 

Môže sa mu ešte stať, že aj systém špecializovaného trestného súdnictva i jeho raz zožerie a možno opodstatnene, lebo celé obludné mediálne pokrytectvo v justícii má na svedomí práve on samotný.