Lokaji politikov na ústavnom súde tentokrát museli prehrať

22. januára 2019, stefanharabin, Nezaradené

LOKAJI POLITIKOV NA ÚSTAVNOM SÚDE TENTOKRÁT MUSELI PREHRAŤ. 

Veľké víťazstvo v boji s politicko-súdnou mafiou som zaznamenal 21. januára 2019.  

Konalo sa rozhodujúce pojednávanie s Ministerstvom spravodlivosti, s ktorým sa súdim už 8 rokov. Verdikt je jasný, súd nariadil urobiť nápravu krivdy, ktorej sa na mne dopustili lokaji politikov na súdoch a nariadil aj vrátiť mi mzdu, ktorá mi bola neprávom odobratá, aj s úrokmi.  

Všetko sa začalo v závere roku 2010, keď boli pri moci Radičová, Mikloš a spol. Na Najvyšší súd za môjho vedenia prišla z ich poverenia inšpekčná skupina na kontrolu, ktorú som nepovolil. Moje dôvody boli jednoduché – bol som si vedomý – a ja konám vždy podľa zákona – že len NKÚ má kompetencie a právomoci kontrolovať Najvyšší súd. Zároveň som veľmi dobre vedel, že dôvody kontroly boli iné, ako sa verejne deklarovalo. Kontrola bola nariadená Miklošom a mala byť vykonaná pani Žitňanskou. Jasná politická objednávka. 

Vzápätí som na kontrolu pozval príslušný a jediný Ústavou predpokladaný orgán – NKÚ. Kontrole som sa nikdy nebránil. NKÚ pri kontrole nezistil žiadne nezrovnalosti. Výsledok bol pozitívny pre Najvyšší súd . 

Odpoveď na moje dodržanie zákona následne za nevpustenie kontrolnej skupiny na Najvyšší súd boli voči mne otvorené tri vymyslené disciplinárne konania. Samozrejme, za výdatnej pomoci médií, ktoré rozpútali peklo s článkami o tom, ako Harabin niečo skrýva, bojí sa a nedovolil na súd vstup kontrole. Disciplinárne konanie skončili v koši,  len jedno s výsledkom strhávania 70% z platu na celý rok. Súc si vedomý, že právo je na mojej strane, podal som podnet do Štrasburgu. Súd v Štrasburgu mi dal za pravdu a konanie voči mne na Slovensku označil za nezákonné. Preto som následne podal podnet na náš Ústavný súd, aby konal v mojej veci a uznal rozhodnutie zo Štrasburgu. Keďže „zadanie“ znelo jasne, Ústavný súd „neústavne“ v tejto veci odmietol konať, aby sa nemuseli závery zo Štrasburgu uznať. Medzitým Národnou radou SR prešla novela zákona, ktorá mi umožnila žiadať znova o obnovu konania. 

Výbor Rady Európy pre realizáciu rozsudkov ESĽP medzitým prikázali, že krivda voči mne musí byť napravená a plat, ktorý mi neprávom strhli, mi musia vrátiť. Následne som teda opäť podal žalobu a žiadal o vrátenie mzdy aj s 9% úrokom. Ministerstvo „skrivodlivosti a šikany“ naťahovalo čas a nebola vôbec vôľa, ani sa dohodnúť mimosúdne. Dnes v šikane voči mne pokračuje, po stopách svojich predchodcov, aj minister Gál.

Súdny proces bol opäť v znamení pokusov o bezprávie. Protistrana žiadala zamietnutie žaloby pre vraj neexistujúce dôvody, napriek závažnému rozhodnutiu zo Štrasburgu. Opäť sme boli svedkami toho, ako štátny úradník, v tomto prípade zástupca štátu, chce poškodzovať človeka, na ktorého strane bolo jednoznačné deklarované  právo. 

Výsledkom je, že som vyhral, nad Miklošom, Žitňanskou, nad ministrom Gálom, aj nad Ústavným súdom a tam prítomnými politickými lokajmi Oroszom, Mészárosom a podobnými, ale hlavne som opäť vyhral nad systémom lži a bezprávia.

Je mi veľmi ľúto, že to musím robiť; a som si vedomý, že si vyrábam nepriateľov, ale tu predsa ide nie o moju osobu, ale o odhaľovanie nezákonností najvyšších ústavných činiteľov. Musíme raz a navždy nastoliť vládnutie práva v štáte!      

Vyčítajú mi, že sa súdim. Upierajú mi, že som v minulosti vysúdil odškodné. Ale ako mám postupovať, keď títo defraudanti neustále šliapu po práve a štáte? Keď nerešpektujú zákony, Ústavu, dokonca ani súdne rozhodnutia zo Štrasburgu? Dá sa a má sa také niečo tolerovať? Ako môžeme vyžadovať od občanov, aby konali podľa práva a aby dodržiavali zákony, keď sám štát ide príkladom presne opačným?   

Vyzývam pani Žitňanskú, pána Mikloša aj pána Gála, aby úroky, ktoré štát musí zaplatiť pre ich svojvôľu v rozhodovaní, zaplatili zo svojho a nezaťažovali tým daňového poplatníka! Lokaji politikov šikanujú v tomto štáte ľudí a keď sa tí domôžu svojho práva, následky idú na vrub všetkých občanov! Toto predsa takto nemôže byť.  A uisťujem Vás, že ani neostane.

Iba mimochodom – práve preto dlhodobo hovorím, že politickí lokaji nesmú byť na ústavnom súde! Nesmú byť tam, kde sú používaní na zakrývanie podvodov politikov! Z praxe vidíme, že sa rozhodovalo na základe politickej objednávky, respektíve, že boli takéto snahy. Akú máme záruku, keď budú na ústavnom súde bývalí politici z vrcholovej politiky, že nebudú plniť želania bývalých priateľov, kolegov, komplicov?    

Garantujem Vám, milí spoluobčania, že tak ako som vždy a aj tentokrát bojoval za svoje práva a za spravodlivosť a vyhral, tak budem bojovať i za práva Vaše a budem sa usilovať, aby ste sa ani Vy nikdy nemuseli stať obeťami bezprávia a nespravodlivosti.