Založ si blog

Novinky z košiara špicľov

Novinky z košiara špicľov.

  Staré slovenské príslovie vraví, že kde sa dvaja bijú, tretí víťazí. Tak nejako bolo myslené aj nedávne stretnutie dvoch kandidátov na prezidenta SR ‒ podpredsedníčky hnutia Progresívne Slovensko Zuzany Čaputovej a spoluzakladateľa SaS Róberta Mistríka. Tým tretím do partie bol, za asistencie usvedčeného eštebáka Jána Budaja, predseda OĽaNO Igor Matovič, slovenskej verejnosti známy nielen ako kultivovaný politik, ale aj ako insitný mediátor, ktorý pokojne rieši každý problém, neháda sa, má úctivé a premyslené vystúpenia ako na pôde parlamentu, tak i v médiách, skrátka nemá za ušami žiadnu kauzu, za nechtami žiadne čierne peniaze a teda ako taký je priam povolaný nasadiť aj vlastný život pre dobro Slovenska.

  Už počujem, ako so mnou nesúhlasíte, ale skúste sa zamyslieť.  Na pracovnom obede dvaja prezidentskí kandidáti pochopili, že Matovič im chce dobre a ešte lepšie chce Slovensku, tak sľúbili, že nebudú čakať na výsledky prvého kola prezidentských volieb, budú im stačiť len volebné prieskumy (tie sú, ako všetci dobre vieme, vždy čisté, nezaujaté a nesponzorované) a ten, kto bude mať menej preferenčných hlasov, sa vzdá kandidatúry v prospech toho kandidáta, ktorý ich bude mať viac. Kto bude prvý a kto druhý, to je lídrovi OĽaNO v podstate jedno, víťaza duelu je však ochotný podporiť sumou stotisíc eur. Len tak, nezištne, bez akýchkoľvek záujmov, nárokov a požiadaviek. Pre blaho Slovenska a Slovákov.  

 Na spoločnom obede vraj jedli bryndzové halušky, hoci by som bol hádal skôr povestnú vtipnú kašu, lebo hneď po ňom sa Róbert Mistrík nechal počuť, že nadchádzajúce prezidentské voľby budú o len troch možnostiach. Buď vyhrá kandidát Smeru-SD, kandidát extrému, alebo to bude slušný a demokratický kandidát. Je na našej zodpovednosti, aby sa stal prezidentom človek z demokratického spektra,“ povedal Mistríks vážnou tvárou.  Inými slovami okrem Čaputovej a Mistríka v týchto prezidentských voľbách kandidujú (a doteraz ohlásených kandidátov nie je málo) už len neslušní, nedemokratickía extrémistickí kandidáti a k tomu jeden za SMER-SD, čo je zrejme tri v jednom. A Čaputová do toho čapne, že Slovensko čelí jednej z najväčších výziev, čo je téma nespravodlivosti a neférovosti.  

  Neférové je deliť ľudí na slušných a neslušných na základe toho, či zdieľajú alebo nezdieľajú môj názor, zároveň je to aj nedemokratické, lebo demokracia znamená rešpektovanie vôle väčšiny, neslušné je označiť niekoho za extrémistu bez akýchkoľvek dôkazov, navyše ak je, proti logike, za extrémistu označovaný človek, ktorý uprednostňuje tradičné hodnotya normálnosť, pred prehnanými odchýlkami od normálu.  A extrém, tak presne to Róbert Mistrík povedal, znamená výstrelok, extravaganciu či výstrednosť, a tá sa vyskytuje skôr na pochodoch Za slušné Slovensko.  

 

Neslušné je tvrdiť, ako to ešte v júli 2018 urobil Mistrík, že si 90% kampane financuje z vlastných zdrojov a 10% mu prispel Richard Marko z Esetu, keď už vtedy „vyhodil“ na kampaň vyše dvestotisíc eur (bilbordy boli úplne všade) a muselo mu byť jasné, že oficiálne povolených 500 tisíc eur prekročí (a uprace ich ako kampaň neoficiálnu, lebo počty nepustia).

 

Nespravodlivé a poburujúce je poškodzovanie človeka, na ktorého strane stojí právo, neslušné je jeho verejné ohováranie a nedemokratické je nerešpektovanie zákonov, Ústavy SR a súdnych rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva  v Štrasburgu.

 

Niekedy to tak býva, že kde sa dvaja dohodnú, tretí  vyhráva. A tým tretím nemyslím prešpekulovaného Igora Matoviča, ktorý si ich možno aj nahral, tak ako Radoslava Procházku.

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.