Založ si blog

Kariérni prezidentskí kandidáti

Už sa ani neskrývajú.

Každý občan, ktorý splní zákonné podmienky má právo kandidovať na funkciu prezidenta Slovenskej republiky. To treba rešpektovať. Vážim si každého, kto obohacuje diskusiu o svoje pozitívne pohľady na našu budúcnosť. K oficiálnej kandidatúre pána Šefčoviča sa chcem vyjadriť len vzhľadom na to, že ako nominant najsilnejšieho politického zoskupenia na Slovensku, je priamym nositeľom snahy o prehĺbenie istých zničujúcich trendov európskych politík. Nie som presvedčený, že takto zmýšľajú všetci členovia strany Smer-SD.

Vidíme nedôstojné divadlo niektorých kariérnych diplomatov, ktorí si uzurpujú akési právo iba sami určovať a interpretovať našu zahraničnú politiku. Sú síce politicky odtrhnutí od Slovenska, ale presvedčení, že majú právo rozhodovať za nás. Nedávno sa na skok doma objavil pán Kubiš s vlastnou ponukou stať sa prezidentom. Vraj má cenné skúsenosti zo zahraničia a hoci bol desiatky rokov mimo, vraj vždy pracoval pre Slovensko. Keď zistil, že nikoho nepresvedčil a nemá podporu, vrátil sa späť na pozíciu v rámci OSN.

Minister Lajčák šokujúco „diplomaticky“ pourážal všetkých Slovákov. Trucovito podal demisiu, lebo Slováci sú pre neho zápecníci a odmietli prijímať milióny ilegálnych migrantov z Afriky. A opäť, keď zistil, že nemá podporu, rýchlo svoju demisiu protiústavne nasilu stiahol. Má tak naďalej možnosť ovplyvňovať rozhodnutia našej vlády.

Oficiálny kandidát Maroš Šefčovič sa donedávna chcel stať predsedom Európskej komisie, kde doteraz robil podpredsedu. Nenašiel však dostatočnú podporu a tak prijal ponuku vrátiť sa po mnohých rokoch zBruselu na malé Slovensko a ako hovorí, tiež len preto, že ho miluje a oddane mu slúži. Je však obrazom rovnakých tendencií ako minister Lajčák, ako akási bruselská elita, kariérny diplomat. Maroš Šefčovič hovorí, že chce byť vraj nadstraníckym kandidátom, lebo takého Slovensko potrebuje. Ale strana Smer-SD ho nominovala na post europoslanca, na post eurokomisára a teraz ako svojho kandidáta na post prezidenta republiky. A to ešte dostane od tejto politickej strany aj sto tisíc EUR. Pravdepodobne z príspevkov radových členov strany a príspevkov štátu za výsledky volieb. Súčasne dostane aspoň 15 podpisov od poslancov strany Smer-SD. Ako sa asi cítia radoví členovia tejto strany? Využije ich, platia mu, ale hanbí sa za nich. Ak by totiž naozaj chcel byť občianskym kandidátom, potreboval by predpísaných 15 tisíc podpisov od občanov. Takže je jasným nominantom strany Smer-SD. A je od neho nesolídne, keď sa od nej verejne dištancuje.

Je veľmi nebezpečné mať prezidenta, ktorý vždy hlasoval a hlasuje v orgánoch Európskej únie ako si to želajú silní, napríklad v podpore migrácie, udeľovaní azylu centrálne z Bruselu, v podpore hlasovania v európskych orgánoch tak, aby Slovensko už nikdy prípadne nemohlo zablokovať návrhy, ktoré sú proti našim záujmom. Maroša Šefčoviča podľa jeho vlastných slov (Topky.sk, 14.5.2016) hnevá, citujem: „To, že mladí cítia skôr národne ako európsky, je problém“. Je pre mňa nepochopiteľné, že človeku, ktorý kandiduje na funkciu prezidenta Slovenskej republiky vadí vlastenecké cítenie našich mladých ľudí.

Ako som povedal, Európska únia je miestom, kde môžeme spolu s ostatnými štátmi realizovať mnohé naše ciele. Nad nedostatkami však nesmieme zatvárať oči.Únia nie je modla, resp. tabu. Musíme sa vrátiť k vízii rovnosti a suverenity všetkých partnerov a vzájomne výhodnej spolupráci v otázkach, ktoré dokážeme lepšie riešiť spoločne.

Nie som proti uzatváraniu medzištátnych dohôd. Ale Nemecko a Francúzsko sa už ani neskrývajú. Podpísali spoločnú zmluvus cieľom nanútiť ostatným vytvorenie európskeho jadra. To však platné zmluvy o EÚ nepredpokladajú. Krivenie týchto zmlúv už predstavuje rozpad Únie pred našimi očami. chcú, aby sa ich vôli podriadili aj ostatné štáty.

To znamená vzdať sa svojej štátnej suverenity a poslúchať príkazy nemeckých a francúzskych úradníkov. V ich plánoch sa už neubránime povinnému prerozdeľovaniu amasovému prílevu afrických migrantov na Slovensko. Už dnes ide o diktovanie a zasahovanie do nezávislého súdnictva v členských štátoch, do slobody prejavu, do ochrany nášho prírodného bohatstva. Ide o plány na nútené odoberanie našich vôd, zasahovanie do kultúry, vzdelávania národa a ďalších aspektov života spoločnosti. Vytváraním spoločnej armády s rizikom jej použitia proti akoby „neposlušným“ štátom alebo vlastným občanom, svojvoľným udeľovaním sankcií naľavo, napravo v rozpore s medzinárodným právom otvorene ukazujú, že chcú rozhodovať o našej budúcnosti. A Maroš Šefčovič hovorí, že musíme jasne vyjadriť ukotvenie Slovenska v jadre EÚ. Prejavuje sa ako vášnivý ideový nositeľ, prostredníctvom ktorého sa majú tieto hrozivé tendencie na Slovensku ešte rýchlejšie realizovať. Ľudí však nemožno stále klamať. My nemáme záujem o násilné krivenie našej kultúry, morálky, historickej pamäti európskych národov a nútenie do neistej budúcnosti. Chceme Európu, kde sa opäť môžeme cítiť bezpečne a dôstojne.

Štefan Harabin

Luxusný dovolenkový výlet Bidenovej na Slovensku.

09.05.2022

V zmysle Pravidiel diplomatického protokolu v Slovenskej republike nemá manželka prezidenta USA Joe Bidena postavenie oficiálneho predstaviteľa štátu, ani osoby sprevádzajúcej hlavu štátu. Nie je možné jej preto priznávať rovnaké postavenie, ako keby bola súčasťou návštevy prezidenta USA, nakoľko prezident nepricestoval spoločne s ňou. Konkrétne ide o vyvesovanie [...]

Ivan Mikloš nový poradca Čaputovej. Na otázky vraždenia civilistov na Ukrajine?

03.05.2022

Mikloš, ktorý v marci 1999 konkrétne pomáhal Američanom vraždiť srbských civilistov sa zrazu „záhadne“ presne o 23 rokov neskôr stáva poradcom Čaputovej. Prečo asi ? Náhoda? Alebo proces „Niekým“ riadený proti Slovensku? Slovanom? Kto je vlastne Mikloš, poradca Čaputovej od polovice marca 2022? Mikloš, okrem iného, je bez najmenších pochybnosti autor vykradnutia [...]

Podstata dnešných problémov na Ukrajine je dokonale vystihnutá vo vyjadreniach Anglosasov o Slovanoch v nie tak dávnej minulosti.

28.04.2022

Bill Clinton, americký prezident: „Cieľom NATO v budúcnosti je nasadiť mierové sily v regiónoch etnických konfliktov a hraničných sporov od Atlantického oceánu po pohorie Ural.“ Smernica prezidenta USA Clintona č. 13, február 1992 „… Na privedenie Jeľcina k moci sme minuli mnoho miliárd dolárov, ale viac ako sa nám to vyplatilo, vyradili sme konkurenta – [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.